rss

miercuri, 5 martie 2008

Dacia Sandero ... Sora mai mica a Loganului

Dacia a prezentat în premiera mondiala la Salonul Auto de la Geneva, modelul Sandero, un hatchback cu cinci usi, dezvoltat pe platforma Logan. Aceeasi masina, produsa în America de Sud si purtând sigla Renault, se comercializeaza, de la sfârsitul anului trecut, în Brazilia si în Argentina.
Sandero, care va fi fabricat la uzina din Mioveni, va fi comercializat în România din a doua jumatate a lunii iunie. Preturile, care, potrivit directorului general Dacia, François Fourmont, vor fi „competitive“, urmeaza a fi anuntate tot atunci. Pâna la sfârsitul anului, noul model va fi lansat în 40 de tari. Fourmont a mai declarat ca, începând din septembrie, fabrica de lânga Pitesti va produce Sandero într-o cadenta de 500-600 de unitati pe zi.François Fourmont a confirmat ieri ca Dacia îsi va întregi portofoliul cu un SUV, începând din a doua jumatate a anului viitor. Este posibil ca un prototip al viitorului SUV Dacia sa fie prezentat la Salonul Auto de la Paris din aceasta toamna.
Dacia va începe productia noului model Sandero, în doua volume si cu cinci usi, în luna mai, maaina urmând sa fie lansata pe piata româneasca în luna iunie, la un pret care nu va depasi 9.500 de euro pentru cea mai echipata versiune.
Modelul va fi lansat în iunie în România si alte state europene, precum Bulgaria si Turcia, iar ulterior, progresiv pâna la sfârsitul anului, pe 40 de piete, a declarat agentiei MEDIAFAX directorul general al Automobile Dacia, Francois Fourmont, aflat la salonul auto de la Geneva.
Unul dintre motoarele pe benzina va avea 1,4 litri si 75 CP, iar celalalt va avea 1,6 litri si 90 CP.
Motorul diesel, de 1,5 litri, va fi disponibil în doua variante de putere, 70 CP si 85 CP.
Dacia Sandero are o lungime de 4,02 metri, o latime de 1,75 metri si un ampatament (distanta dintre puntile rotilor din spate fata de cele din partea frontala) de 2,59 metri. Înaltimea pâna la plafon în zona banchetei spate este de 878 milimetri.
Distanta între nivelul genunchilor pasagerilor din spate si spatarul scaunelor anterioare este de 145 milimetri, iar latimea la nivelul coatelor este de 1.425 milimetri.
Portbagajul are o capacitate de 320 de litri, iar prin rabatarea banchetei spate, fractionabila în proportie de 1/3 – 2/3 (în functie de versiune), se poate ajunge la o capacitate de încarcare maxima de 1.200 de litri.
Mai multe imagini disponibile pe -- www.hotplay.lx.ro/sandero.html

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu