rss

joi, 20 martie 2008

Dimmu Borgir

Dimmu Borgir (Romana=Castele întunecate) este o trupă de Black metal simfonic din Oslo, Norvegia. Numele este derivat de la numele unor formaţiuni vulcanice existente în Islanda, anume „Dimmuborgir”.

Dimmu Borgir scot un EP în 1994 intitulat "Inn I Evighetens Morke" ("Into The Darkness of Eternity"). EP-ul este urmat în acelaşi an de albumul de debut "For All Tid". Pe acest album, Shagrath poate fi auzit la tobe, Tjodalv la chitară în timp ce Silenoz interpretează partea vocală.
Poziţiile în trupă se schimbă înainte de apariţia albumului "Stormblast" ("Storm Blown") la Cacophonous Records în 1996. Este ultimul album cu versuri exclusiv în limba norvegiană, şi considerat de fanii vechi ai formaţiei punctul culminant din discografia Dimmu Borgir.
După apariţia albumului, clăparul Stian Aarstad părăseşte trupa pentru a se înrola, şi nu participă la înregistrările pentru Devil's Path. Basistul Brynjard Tristan părăseşte formaţia, fiind înlocuit de Nagash. Stian Aarstad se întoarce şi ia parte la înregistrările pentru "Enthrone Darkness Triumphant". Albumul este un imens succes şi le aduce norvegienilor un contract cu Nuclear Blast.
După un turneu de promovare a albumului, formaţia îl cooptează pe Mustis la clape şi pe Astennu la chitară.
În 2003 apare albumul "Death Cult Armageddon", urmat în 2007 de In Sorte Diaboli, apărut pe 24 aprilie la Nuclear Blast. În primăvara lui 2007, Dimmu Borgir s-au aflat în turneul Invaluable Darkness Tour împreună cu Unearth, Devildriver şi Kataklysm.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu