rss

miercuri, 12 martie 2008

Esenta Vietii...by Katado29

-Esenţa vieţii :A te abţine reciproc de la practicarea ofensei, a violenţei, a jafului, a recunoaşte voinţa semenului ca fiind egală cu a ta : acestea pot deveni într-un sens general reguli de bună cuviinţă între indivizi, în caz că există condiţiile necesare pentru aceasta ( şi anume, o reală asemănare a puterilor şi criteriilor indivizilor, precum şi apartenenţa lor comună la unul şi acelaşi corp social ), însă din momentul în care s-ar încerca extinderea acestui principiu, mergându-se până la considerarea ei ca principiu fundamental al societăţii, ea s-ar arăta pe dată în adevărata ei lumină : aceea de voinţă de negare a vieţii, de principiu al descompunerii si al decăderii. În acest domeniu, trebuie pătruns temeinic până în străfunduri şi să se stăvilească toate slăbiciunile.
-Sentimentale : Viaţa însăşi este în esenţă, sustragere, rănire, biruinţă asupra celui străin şi asupra celui mai slab, oprimare, duritate, impunere cu forţa a formelor proprii, asimilare sau, cel puţin şi în cel mai blând caz, exploatare (…). ,,Exploatarea’’ aparţine nu numai societăţii corupte sau imperfecte şi primitive ; ea aparţine esenţei vieţii ; ca funcţiune organică fundamentală, ea este o consecinţă a voinţei de putere propriu-zisă, cea care este însăşi voinţa de a trăi.

Articol scris de Katado29 -- http://katado29.hi5.com

1 comentarii:

Gianny_Crisstiano spunea...

In ceea ce priveste realitatea, este firesc faptul, ca se alege paraful de acest univers daca se mai nasc de-ai ca tine. te respect!

Trimiteți un comentariu