rss

duminică, 9 martie 2008

Prezervativele cresc riscul de aparitie a cancerului pulmonar


Substantele chimice si aditivii, E-urile, care se regasesc frecvent in alimente, au invadat produsele cosmetice, ba chiar si pe cele folosite ca mijloace de prevenire a unei sarcini. Specialistii de la Institutul de Cercetari Alimentare (ICA) ne-au declarat ca aproape nu mai exista crema sau parfum pe piata din Romania in compozitia carora sa nu intre substante periculoase pentru organism. Asa se face ca un simplu spumant de baie, o lotiune de corp sau un prezervativ ne pot imbolnavi grav. "Chimicale sunt incluse pana si in gama de produse pentru bebelusi. Folosirea uzuala a acestora prezinta, in unele cazuri, mai multe riscuri decat beneficii. Si aceasta pentru ca E-urile din produsele cosmetice trec prin straturile dermice si sunt raspandite in organism. Este ca si cum le-am "manca prin piele".
Din cauza continutului lor bogat in ftalati, cremele si produsele de ingrijire corporala, folosite intens pentru copiii mici, pot avea efect de feminizare a baietilor sau de subdezvoltare a penisului", ne-a spus Gheorghe Mencinicopschi, directorul ICA.
In plus, formaldehidele, care au rol de conservanti in produsele de ingrijire a parului sau a lacului de unghii, provoaca alergii, ameteli si ne pot afecta serios starea de sanatate. Nici folosirea unui prezervativ nu mai este sigura. Chiar daca sunt sanse mari de a preveni o sarcina, daca acesta contine talc, mijlocul de contraceptie ne poate imbolnavi de cancer pulmonar. "Substanta, E-553b este introdusa si in alimente, asa ca poate determina si aparitia unor probleme gastrice", a adaugat Mencinicopschi.
Un studiu efectuat de ICA arata ca peste 90% din produsele cosmetice contin aditivi extrem de periculosi pentru sanatate.

1 comentarii:

Anonim spunea...

nu cred tampeniile astea ce dak ramanem cu cancer scapam de niste puslamale miki la o varsta de 14 17 ani

Trimiteți un comentariu