rss

duminică, 6 aprilie 2008

Ziua Internationala a Sarutului

Am postat acest articol din cauza ca in ultimele doua saptamani primesc din ce in ce mai des mass-ul cu ziua sarutului care probabil este in fiecare zi..."maine e ziua intrnatyonala a sarutului ......daca rupi acest lant nu vey fi sarutat............trimite acest mesaj la cel putyn 15persoane si maine vei fi sarutat de persoana iubita,,, da mai departe daca yubesty......... sry lam primit si eu"...asa k mass-ul asta o sa-l dau mai departe doar dak il primesc pe 5 Iulie :p


Data de 6 iulie a fost decretată ca „Ziua Internaţională a Sărutului”. Nu, nu este o glumă ci pură realitate, celui mai tandru gest din lume i s-a dat în sfârşit importanţa cuvenită. Timid, galant, duios, gingaş, cochet, prietenesc, senzual, politic, etc - câte forme poate lua acest gest mic, cu efecte atât de mari.


Sărutul părintesc sau filial,
sărutul prietenesc, sărutul „Frăţesc” folosit mai ales între politicieni (ca o actualizare permanentă a trădării lui Iuda); „sărutul pământului” prin care Papa transmite ţării respective binecuvântarea lui Dumnezeu, sau de recunoştinţă a sportivilor învingători, „sărutul mânii” - iniţiat în sec. XV de ceremonialul curţii Spaniole (corect nu se atinge mâna cu buzele ci doar se schiţează gestul); „sărutul piciorului” ce simbolizează supunerea - întâlnit în Biblie (Luca); „sărutul inelului” – folosit în audienţele papale, reprezentând tot o formă de supunere; „sărutul suflat din palmă” care sugerează transmiterea dragostei la distanţă şi mai ales „sărutul pasional”.

Niciuna dintre variantele acestea nu răvăşeşte mai mult decât sărutul pasional. El este cea mai fantastică comunicare fără cuvinte, tumultul sufletului, mărturisirea dragostei, încrederii, speranţei, furtunii năvalnice a sentimentelor şi poate chiar disperarea, toate pot fi cuprinse şi redate într-un singur sărut, mai elocvent decât un noian de vorbe. Sărutul, un izvor nesecat de inspiraţie: sărutul eternizat în marmoră - în sculpturile lui Auguste Rodin şi Constantin Brâncuşi, conturat nemuritor în culoare de Gustav Klimt, celebrele săruturi ale ecranului - cel mai senzual sărut - Vivian Leigh şi Clark Gable în filmul „Pe aripile vântului”(1939), sărutul despărţirii Ingrid Bergman - Humphrey Bogart în trista poveste de dragoste „Casablanca”(1942), sau Kate Winslet – Leonardo DiCaprio în „Titanic”(1997); nenumărate şlagăre dedicate sărutului cum ar fi „Kiss” ( Prince -1986/ Tom Jones–1988), „It Started Whith A Kiss” (Hot Chocolate – 1978), „Prelude To A Kiss” ( Duke Ellington – 1938) şi de ce să n-o amintim pe Cher în „It’s In His Kiss” („ numai aşa poţi să-ţi dai seama dacă el este prinţul aşteptat sau doar un simplu broscoi”).

Câteva ciudăţenii legate de sărut.

În SUA fiecare stat are alte legi, unele mai bizare decât alte:
În Connectitut şi Michigan este interzis duminica sărutul pasional.
În Iowa este interzis sărutul care durează mai mult de 5 minute.
În Nevada pentru bărbaţii care au barbă sărutul este interzis.

În Wisconsin amenda pentru cei care se sărută în tren este foarte mare.
În Florida este interz

is soţului să sărute sânii soţiei.
În Massachusettes este interzis sărutul în faţa bisericilor
Ciudăţenile continuă şi în alte regiuni ale globului.

În Franţa sărutul este interzis la trecerile de nivel de cale ferată.
În Anglia, la universitatea din Oxford le este permis studenţilo
r să se sărute doar într-o zonă specială aflată lângă cantină

India - unde Kamasutra preconizează 30 de forme diferite de sărut - este interzis sărutul pasional în filme (chiar şi cele importate) şi pe stradă.
Evident că săr

utul a stimulat şi pe cei doritori să intre în cartea recordurilor.
Astfel în USA, Eddie Leven şi Delphine Orha s-au sărutat 17 zile şi 9 ore fără întrerupere, uitând şi de somn.
O pereche braziliană a făcut acelaşi lucru timp de 833 de ore, cu pauza necesară pentru somn, totalizând astfel 62 de zile şi opt ore de…sărut pasional.
Cel mai “pupăcios” a fost decretat Alfred Wolfram (Germania) care a sărutat 8001 de femei în 8 ore.
Recordul sărut

ului subacvatic de 2 ore şi 18 minute este deţinut de perechea japoneză Toshiaki Shirai şi Yukiko Nagata.
Şi ca tabloul să fie complet în Spania 2160 de perechi au stabilit recordul mondial în sărutul simultan.

La un test cu întrebarea: care este cel mai plăcut loc unde să te săruţi, nemţii sugerează în proporţie de 17% atmosfera romantică creată de focul unui cămin; japonezii sunt de acord în proporţie de 25% cu liniştea unei plaje pe înserat; 27% dintre finlandezi conside

ră că sărutul în maşină este foarte palpitant (evident după ce ai tras frâna de mână); francezii au optat în proporţie mare pentru locurile publice interzise;


Deci, sărutaţi-vă cât mai des şi din tot sufletul, chiar dacă grijile vă năpădesc, banii sunt prea puţini şi problemele par de nerezolvat.
Bucuraţi-vă

de acest minunat izvor gratuit de tinereţe, de optimism, de fericire şi de sănătate. Nu numai cei aflaţi în primăvara sau a

rşiţa verii vieţii, cărora nu trebuie să le mai aduci aceste argumente, ci mai ales acei pe care toamna târzie şi mai ales iarna anilor i-a făcut să uite « minunea » unui sărut.


Sărutaţi-vă « omul iubit » cu care aţi mers împreună o viaţă întreagă şi la bine şi la rău, sărutaţi-l cu bucuria că-l aveţi, şi chiar dacă fiorul nu va fi la fel ca la început, rezultatul este acelaşi, căci fericirea să-l ai alături este mult mai mare, este imensă.


5 comentarii:

Anonim spunea...

chiar voiam sa aflu cand este ziua internationala a sarutului....dar tot nu m-am lamurith pe 5 sau pe 6 iulie?:))

oricum interesantha pagina:X

MonSoon spunea...

ziua sarutului e pe 6 iulie,am zis ca mass-ul respectiv vreau sa il primesc doar pe 5 iulie...capisi :) sper ca ai inteles acum :)

Anonim spunea...

deci e chear foarte tare!


pe 6 iulie e ziua mea..deci si ziua internationala a sarutului..:P

Anonim spunea...

nu prea cred

Anonim spunea...

e interesanta info...:))
...nu stiam ca si sarutul are sarbatoarea lui..:))
e chiar fain!! :))

Trimiteți un comentariu