rss

vineri, 9 mai 2008

Nu esti ultimul ... virgin

Domnule doctor, sunt ultimul dintre prietenii mei care este înca virgin. Nu mai rezist. Trebuie sa fac sex!”
Daca asta este singura ta problema atunci îti sugerez o mica minciuna. Data viitoare când prietenii fac glume pe seama virginitatii tale spune-le ca nu mai esti virgin. Nu trebuie sa spui mai multe, poate doar sa le “faci cu ochiul”. Deoarece marea lor majoritate exagereaza în legatura cu propria experienta sexuala, nu cred ca te vor întreba prea multe.
Sunt tentat sa spun ca este uimitor cum s-au schimbat timpurile, astfel încât, ceea ce odata era o virtute (virginitatea), este dezonorant. Spun “tentat” deoarece si acum majoritatea barbatilor ar prefera ca femeia cu care se însoara sa fie o virgina, sau cel putin asa spun. Si, în ziua de astazi, când exista foarte multe boli, cred ca majoritatea femeilor ar prefera un virgin drept sot.
Deci observati ca virginitatea este înca pretuita si pare invers. Motivul principal pentru care oamenii au vrut sa faca sex înainte de casatorie este aparitia contraceptivelor (astfel încât sarcinile nedorite puteau fi evitate) si faptul ca oamenii au început sa se casatoreasca la vârste mai înaintate.
A face sex înainte de casatorie este diferit de a-l face cu oricine. S-ar putea sa nu ajungi sa te casatoresti cu persoana iubita în tinerete, dar daca petreci câtiva ani cu o persoana pe care o iubesti si care te iubeste, atunci, sexul poate aparea în relatii.

Himenul: un simbol al virginitatii
Himenul,intact, era odata considerat dovada virginitatii unei femei.Statutul ei de virgina era verificat prin sângerarea care avea loc la prima penetrare a himenului. În trecut mama miresei arata cearsafurile însângerate dupa noaptea nuntii, pentru a demonstra cât de pura a fost fata ei înainte de casatorie. Si daca fata nu fusese prea “pura”, se punea sânge de gaina — mai ales ca nu fusese inventat testul de ADN.
În timpurile noastre femeile rup accidental aceasta membrana, ori cu un tampon, ori în timpul unor activitati cum ar fi mersul intens pe bicicleta. În marea majoritate a cazurilor, himenul are perforatii pentru ca sângele menstrual sa poata trece, dar unele femei se nasc fara aceste perforatii si astfel trebuie facute de medic (Apropo, daca o femeie si-a rupt accidental himenul, aceasta nu-i schimba statutul de virgina. Numai sexul intravaginal îl poate schimba).

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu