rss

joi, 11 decembrie 2008

Ce sa nu faci la suparare

1 Nu astepta sa apara problema
Daca ceva te supara, spune cu voce tare chiar atunci. Nu te gandi ca odata cu trecerea timpului lucrurile se vor imbunatati. In general, frustrarile se aduna iar peste o bucata de vreme acestea rabufnesc si se transforma intr-o problema adevarata.

2 Nu te abate de la adevarata problema

Cand ai o problema pe care vrei sa o rezolvi, nu are niciun rost sa aduci in discutie tot ce te-a suparat pe tine de cand v-ati cunoscut. Nu iti va folosi la nimic daca ii reprosezi ca nu ti-a cumparat flori atunci cand el trebuia sa vina acasa cu o paine. Incearca sa te mentii focusata pe ce te-a suparat atunci cand ai inceput discutia.

3 Ramai calma si nu tipa oricat de greu ti-ar fi

De foarte putine ori strigatele rezolva ceva. Oricat de suparata ai fi, pastreaza un ton cal si hotarat. Tipetele nu fac decat sa il blocheze pe celalalt si sa il scoata din sarite. Tu vrei sa rezolvi o problema mica, nu sa generezi una si mai mare.

4 Nu ii spune pe nume in mod ostentativ

Daca in timpul unei dispute ii spui pe nume, nu faci decat sa pui gaz pe foc. Aminteste-ti ca vrei sa se concentreze asupra problemei pe care ai adus-o in discutie.

5 Nu da vina pe el doar ca sa te descarci

Orice om are o doza mai mica sau mai mare de orgoloiu. Incearca sa spui ce te supara si nu sa il invinovatesti. Nu iti va folosi la minic daca se va simti vinovat. In discutie, pe cat posibil, foloseste apelativul “eu” si nu “tu” si nu folosi cuvinte grele sub niciun motiv!

6 Nu te astepta sa stie ca te-a suparat

Atunci cand vrei ceva, trebuie sa te exprimi prin cuvinte. Este foarte putin probabil sa ai alaturi un cititor de ganduri. In general oamenii normali nu stiu ce vrei decat daca vorbesti.

7 Nu minti nici chiar prin omisiune

Fii sincera chiar daca ti se pare ca ai si tu o vina. Sinceritatea este singura cale sa faci progrese atunci cand vrei sa dezamorsezi o stare de tensiune.

8 Nu lasa rezolvarea doar la latitudinea lui

Sa nu crezi ca daca ai dreptate cand esti suparata, el stie tot timpul ce trebuie sa faca. Ajuta-l si nu si nu il pune la incercare. Vrei sa rezolvi ceva, nu sa testezi daca poate sa iasa din incurcatura. Lucrati impreuna pentru a gasi o rezolvare a problemei care te apasa.

9 Nu ii ignora scuzele

Oricat de suparata ai fi, aminteste-ti ca s-ar putea ca el sa fi gresit din nestiinta iar scuzele inseamna ca data viitoare ar vrea sa fie mai bine. In plus, barbatilor le e greu sa isi ceara scuze. Apreciaza la justa valoare faptul ca si-a calcat pe orgoliu ca sa te vada pe tine fericita.

10 Nu uita nicio clipa ca tu vrei sa…

… rezolvi problema, nu sa te razbuni pe el.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu