rss

joi, 11 decembrie 2008

De ce nu spun barbatii Te Iubesc

“Te iubesc!”. Două cuvinte, o declaraţie. Pentru bărbaţi, rostirea lor necesită un efort cât roata carului. Pentru femei, dovadă de iubire! Acelaşi scenariu ca şi în cazul disputelor sentimentale. Ea despică firul în patru, el vrea să sară repede “peste” şi să treacă la sărutări. De unde vin aceste diferenţe?

Este o problema neurologica

Între bărbaţi şi femei există atât diferenţe fizice cât si psihologice. Când vorbim despre sentimente, “vinovat” este Corpus Callosum, partea de creier care leagă emisfera stângă de emisfera dreaptă. N-are rost să intrăm în chestiuni ştiinţifice. Ideea este ca acest “Corpus” este mai mare la femei decât la bărbaţi.
Rezultatul este că femeile pot să gândească şi să simtă în acelaşi timp. La bărbaţi, însă, sentimentele sunt separate în mod natural de gândire. Acesta este unul dintre motivele pentru care bărbaţii sunt reticenţi în a vorbi despre unele lucruri, pe când femeile nu au nicio reţinere.

Îi este frică să nu facă gafe

Femeile ar face şi crimă pentru a modera un talk-show de succes la care să mai câstige şi bani. De cealaltă baricadă, bărbaţii sunt intimidaţi de acest gen de experienţe. În timp ce femeile se setează pe “modul psihic” bărbaţii se simt stânjeniţi să discute despre sentimentele lor. Nu mai e niciun secret ca barbatii vor sa fie perfecti, vor sa faca totul impecabil. Ei au senzaţia că dacă ar face vreo gafă şi ar spune ceva greşti, acest lucru le-ar aduce o mulţime de probleme.

Îşi exprimă sentimentele prin acţiuni, nu prin cuvinte

Când iubitul îţi trimite un buchet de flori la serviciu, trebuie să ştii că acesta este felul lui de a spune că se gândeşte la tine. Dacăacum, in iarna, vine cu planuri minunate despre vacanţa de vară, fii convinsă că îţi transmite că eşti o persoană deosebită şi că-şi doreşte o relaţie de lungă durată. Dacă se duce cu maşina ta la service, înseamnă că-i pasă de siguranţa ta. Pe scurt, când vine vorba de sentimente, acţiunile lui vorbesc mult mai tare.

In loc de concluzie


Nu iti mai toci rabdarea asteptand o veşnicie declaraţii de dragoste care nu vor veni decât dacă îl sileşti. Nu il mai chinui nici pe el cu tot soiul de intrebari care il fac sa se balbaie. Uită-te în jurul tău si vei descoperi mii de gesturi care mai degrabă “îţi arată” decît “îţi spun”!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu