rss

sâmbătă, 13 decembrie 2008

Google Chrome a iesit din faza de testare

Google Inc. a scos din faza de teste noul său browser, Chrome, care, în versiune îmbunătăţită, se va lupta cu concurenţa formată din cunoscutele Internet Explorer şi Mozilla Firefox, a anunţat presa americană.

Compania a încheiat faza de testare a produsului după doar 100 de zile, ceea ce reprezintă un veritabil record în condiţiile în care serviciul gratuit de e-mail al Google, de pildă, se află de patru ani în faza de teste.

Potrivit oficialilor Google, browser-ul Chrome a fost scos din faza de teste ca urmare a îmbunătaţirii stabilităţii şi securităţii lui, comportându-se bine şi din punctul de vedere al redării de fişiere video-audio şi al vitezei de încărcare a paginilor.

În perioada de testare, Chrome a atras peste 10 milioane de utilizatori, ceea ce reprezintă mai puţin de 1% din piaţa dominată de Internet Explorer, de la Microsoft Corporation, cu 70%, şi Firefox, de la Mozilla Foundation, cu 20%.

Google Inc. a fost înfiinţată de doi studenţi la Universitatea Stanford, Larry Page şi Sergey Brin, în 1998, iar în anul următor avea deja un capital social de 25 de milioane de dolari. Motorul de căutare Google accesează peste 1,3 de miliarde de pagini pe internet. Google răspunde la mai mult de 100 de milioane de căutari pe zi, alocând mai puţin de o jumătate de secundă pentru fiecare în parte.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu