rss

joi, 11 decembrie 2008

Sfaturi pentru a scapa de respiratia urat mirositoare

1. Folosiţi o periuţă care spală şi limba!

Saliva joacă rolul de agent de curăţare al bacteriilor, care se găsesc În mod natural În cavitatea bucală. În timpul nopţii, din cauza diminuării secreţiei de salivă, se formează un depozit de bacterii sub limbă. Studiile au demonstrat că respiraţia urât mirositoare poate fi legată de acest depozit. În acest caz, spălaţi-vă bine pe limbă.

2. Nu evitaţi guma de mestecat!

Daca nu puteţi să vă spălaţi pe dinti, mestecaţi o gumă, cu condiţia să fie fără zahăr. Parfumul nu contează. De fapt, eficacitatea acesteia constă În faptul că mestecând-o, veţi saliva mai mult şi astfel dinţii se vor curăţa. Daca veţi mânca un măr, acesta va avea exact acelaşi efect.

3. Alegeţi scorţişoara drept condiment!

Uleiurile esenţiale de scorţoşoară omoară bacteria orală, vinovată de mirosul neplăcut din respiratie. Sub formă de bomboane, gumă de mestecat sau pur şi simplu condiment, scorţişoara este o soluţie ideală Împotriva mirosului de ceapă sau de usturoi.

4. Beţi mai multă apă!

Specialiştii recomandă să bem foarte multa apă pe parcursul Întregii zile, pentru a menţine senzaţia de prospeţime şi curăţenie orală. Apa omoară bacteriile orale şi hidratează Întregul organism.

5. Faceţi o vizită la dentist!

Chiar dacă cea mai Întâlnită cauză a respraţiei urât mirositoare este igiena orală, În 70% din cazuri, halitoza ţine de o problema buco-dentară: gingivită, carii, abcese, parodontita. Bacteriile care se acumulează Între dinţi produc compuşi sulfuraţi urât mirositori. Deci, chiar dacă nu este prea plăcut să mergi la dentist, totuşi faceţi-i o vizită pe la cabinet!

6. Nu ocoliţi pâinea integrală!

Dacă sunteţi la cură, sau din contră nu aveţi probleme cu dietele, trebuie să ştitţi că alimentaţia are un rol important În respiraţia mirositoare. Înlocuiţi mâncarea semipreparată cu fructe şi legume şi nu ocoliţi pâinea integrală.

7. Folosiţi un irigator special pentru dantură.


Dacă nu aveţi periuţa la Îndemână, specialiştii recomandă o clătire cu apă, cu ajutorul unui irigator special, după masă.

8. Nu lăsaţi respiraţia mirositoare să vă strice dispoziţia

Mergeţi la medic şi rezolvaţi problema. Mai mult, cereţi şi a doua opinie. S-ar putea să vă fi Înşelat În privinţa respiraţiei urât mirositoare. Multor persoane, preocupate excesiv de igienă, li se pare că au această problemă.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu