rss

marți, 6 ianuarie 2009

70000 de sinucigasi iranieni vor sa fie martiri

Nu mai puţin de 70.000 de studenţi iranieni s-au oferit voluntari pentru a comite atentate sinucigaşe împotriva Israelului. Potrivit Daily Telegraph, preşedintele Madmoud Ahmadinejad nu a dat curs solicitării acestora.

Esmaeil Ahmadi, liderul extremist al studenţilor, a declarat că tinerii doresc să sprijine gruparea Hamas şi să lupte împotriva Israelului. Totuşi, cotidianul britanic crede că este vorba despre propagandă, deoarece astfel de declaraţii au mai fost făcute şi în trecut.

Iranul este unul dintre cei mai importanţi susţinători al Hamas. Oficialii de la Teheran cred că Israelul este principalul inamic. Preşedintele Ahmadinejad este un susţinător al distrugerii statului israelian.

Săptămâna trecută, cinci grupări extremiste ale studenţilor şi o grupare fundamentalistă au început un proces de înregistrare al militanţilor. În plus, au solicitat Guvernului să le permită să organizeze atacuri.Într-o scrisoare trimisă lui Ahmadinejad, studenţii au spus că "grupurile de studenţi voluntari sunt hotărâte să meargă în Gaza".

Numărul de voluntari pentru a comite atentate sinucigaşe a crescut după ce liderul suprem iranian, Ayatollah Ali Khomenei, a emis la 28 decembrie un decret religios potrivit căruia orice persoană ucisă în timp ce apăra palestinienii din Gaza împotriva Israelului va fi declarată martir.

1 comentarii:

Anonim spunea...

mnah foarte dragutz... si inteligent. hai sa fim martiri :-|

Trimiteți un comentariu