rss

joi, 29 ianuarie 2009

Alerta Maxima au disparut 51 de pistoale

Câteva zeci de arme au dispărut, miercuri, din depozitul unităţii militare de la Ciorogârla, de lângă Bucureşti. Potrivit autorităţilor, este vorba despre cel puţin 51 de pistoale mitralieră AKM şi pistoale Makarov.

Serviciul Român de Informaţii a iniţiat o anchetă în acest caz. "SRI întreprinde măsuri specifice pentru rezolvarea situaţiei în cooperare cu instituţiile implicate în acest caz, conform competenţelor legale şi în limita protocoalelor de cooperare interinstituţionale", a declarat Şeful Biroului de presă al SRI, Sorin Sava.

Procurorii militari au început urmărirea penală "in rem" în legătură cu dispariţia armelor din Ciorogârla, pentru furt calificat, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi călcare de consemn, anunţă Mediafax.Urmărirea penală "in rem" presupune anchetarea împrejurărilor în care s-au produs anumite fapte, fără a exista suspecţi cunoscuţi.

Ancheta a început imediat, iar o echipă de procurori militari, însoţiţi de poliţişti, a mers la unitatea ilfoveană pentru investigaţii criminalistice.

Poliţia a intrat în alertă de grad 1. Potrivit aceloraşi surse, există deja un cerc de suspecţi.

Pe tot parcursul nopţii de miercuri spre joi, dar şi joi dimineaţă, poliţiştii au organizat filtre pe principalele drumuri din apropierea unităţii militare.

Ipoteza spargerii depozitului de armament de la Ciorogârla a pus forţele de ordine pe jar. Poliţişti din judeţele limitrofe Ilfovului au organizat filtre la 50 de kilometri.

În Prahova, patru echipaje de poliţişti au verificat întreaga noapte maşinile. Aceeaşi situaţie a fost şi în Argeş şi Dâmboviţa, dar şi în Capitală.

Alerta a fost instituită miercuri după-masă, după ce la un depozit al unităţii speciale de infanterie Ciorogârla un militar a descoperit ceva în neregulă. S-a dat alarma în unitate, iar procedurile standard au intrat în vigoare. Deşi totul a fost securizat, autorităţile nu fac nicio declaraţie oficială până când inventarul de la depozitul de armament nu se va încheia.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu