rss

sâmbătă, 25 aprilie 2009

Caini Clonati Care Stralucesc In Intuneric

La prima vedere, e vorba despre niste catelusi adorabili, cu nimic deosebiti fata de oricare altii. In lumina razelor ultraviolete, insa, e cu totul alta poveste.

Asta, pentru ca tesuturile cateilor stralucesc intr-o culoare rosiatica, ei nefiind decat niste clone. E drept, asupra ADN-ului lor s-a intervenit, cu intentia ca, pe viitor, acestora sa li se inoculeze virusuri ce declanseaza boli in cazul oamenilor.

Ruby Puppy este primul astfel de catel, relateaza Daily Mail. El face parte dintr-o familie mai mare, de sapte catei, din care doar cinci au supravietuit. 344 de embrioni clone au fost implantati la 20 de femele, doar sapte dintre embrioni transformandu-se in fetusi.

Experimentul a fost condus de Byeong-Chun Lee, de la Universitatea Nationala din Seul, Coreea de Sud, cel care a creat si primul caine clonat, Snuppy, in 2005. Acesta spera ca generatia care va naste din acesti catei sa fie capabila sa isi produca singura celulele care stralucesc in lumina ultravioletelor.

Experimentul este criticat de multi oameni de stiinta, care spun ca aceste patrupede deja servesc drept cobai pentru mai multe tipuri de cancer sau orbire.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu