rss

joi, 23 aprilie 2009

Criza Economica Afecteaza Industria Porno

Nu a durat foarte mult până când recesiunea a afectat până şi cea mai veche meserie din lume.

În Germania, una din puţinele ţări unde prostituţia este legală şi deci transparentă, industria a iniţiat un pachet de stimuli anticriză propriu: marketing modern, oferte speciale, promoţii de criză, etc. Unele case de toleranţă au introdus pachete promoţionale, pachete all-inclusive, altele au făcut reduceri pentru pensionari şi şoferi de taxi, chiar şi abonamente de zi.

"Şi noi trecem printr-o perioadă grea" a spus Karin Ahren, patronul bordelului "Yes, Sir" (n.r. Da, domnule) din Hannover. Acesta a spus că profitul a scăzut cu până la 30 % la bordelul său iar la alte cluburi cu până la 50 %.

"Cu siguranţă simţim criza. Clienţii au mai puţini bani şi caută promoţii. Nu mai poţi să ceri bani pentru servicii extra şi exită presiuni pentru a scădea preţurile" a adăugat Karin.

400.000 de oameni practică prostituţia

foto: Shutterstock

În Germania sunt aproximativ 400.000 de oameni care practică prostituţia profesională. Numerele oficiale nu fac distincţie între sexe şi numărul de bărbaţi care se prostituează nu este cunoscut.

S-a legalizat încă din 2002

În 2002 a fost legalizată prostituţia, legislaţia permiţând condiţii legale de muncă cum ar fi carte de muncă şi asigurare medicală, care până atunci erau refuzate.

Estimările pentru profitul din prostituţie ajung până la 14 miliarde de euro pe an, pentru unele oraşe taxele pe prostituţie reprezentând o importantă sursă de venituri.

În mai multe ţări din lume protituţia este legală

Prostituţia este legală, de asemenea, şi în alte state cum ar fi: Olanda (unde este legal şi consumul de marijuana), Austria, Elveţia, Ungaria, Grecia, Turcia, în unele părţi din Australia şi în statul american Nevada. În alte ţări ca Luxemburg, Letonia, Danemarca, Belgia şi Finlanda prostituţia este legală dar bordelurile şi proxenetismul nu.

Soluţii creative: mancare, băutură şi sex la discreţie între 1000 şi 1600

Clubul din Berlin "Pussy Club" a atras atenţia media cu o "promoţie minune": cu 70 de euro primiţi mâncare, băuturi şi sex nelimitat între orele 10 a.m. şi 4 p.m.

"Trebuie să vii cu soluţii ingenioase în perioada asta", a spus Stefan, managerul clubului. "Şi noi simţim criza chiar dacă afacerea merge cât de cât bine până acum. Oferta noastră poate suna prea bine ca să fie adevărată, dar este. Poţi să mănânci cât vrei, să bei cât poţi şi să faci cât sex vrei."

Stefan, care mai conduce şi alte două localuri pe lângă cel din Berlin, a spus că această oferta a reuşit să ţină angajate cele 30 de protituate care lucrează pentru el.

Carduri de loialitate şi sex în grup

Alte promoţii promovate de bordelurile din Germania includ până şi carduri de loialitate şi petreceri de sex în grup. "GeizHaus", din Hamburg, se bucură de un mare succes de când are preţul promoţional de numai 38.50 de euro.

Anke Christiansen, managerul "GeizHaus," a spus că efectele crizei economice sunt clare. "Clienţii fideli care vedeau de obicei de două-trei ori pe săptămână acum vin decât de două ori sau chiar o singură dată pe săptămână". Un client "GeizHaus" a spus: "Normal că se simte criza. Nu mai îmi permit să vin de trei ori pe săptămână."

Prostituatele se plâng din cauza lipsei de clienţi

Guenter Krull managerul "FKK Villa" din Hannover a confirmat cele spuse de Anke: "Şi fetele se plâng din cauză că afacerea merge prost şi îmi este teamă că situaţia se va agrava."

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu