rss

joi, 23 aprilie 2009

a doua terra

Oamenii de ştiinţă europeni afirmă că au descoperit o nouă planetă, în afara sistemului nostru solar. Ea este şi cea mai mică dintre cele identificate până acum şi are caracteristici ce seamănă foarte mult cu cele ale Terrei.

Planeta descoperită recent de astronomi are caracteristici asemănătoare Terrei

Are aproximativ aceleaşi dimensiuni ca Pământul şi e formată dintr-o materie dură. Însă, conform primelor informaţii, nu prezintă condiţii favorabile vieţii, fiind prea aproape de steaua în jurul căreia orbitează, ceea ce face ca temperatura să fie mult prea ridicată ca să permită apariţia vreunei forme de viaţă. Planeta, botezată “E”, face parte din sistemul Gliese 581 şi a fost găsită cu ajutorul telescopului La Silla, din Chile.

Astronomii sunt convinşi că în acelaşi sistem solar există şi alte planete pe care ar putea exista apă în stare lichidă, condiţia apariţiei vieţii, şi nu-şi pierd speranţa că în curând vor face şi marea descoperire: o planetă exact ca Terra.

1 comentarii:

Linde-monA spunea...

Wow. Interesant. Cred ca mi-ai dat un raspuns laintrebarile pe care le puneam tatalui meu cand eram mica : Exista si o alta lume decat a noastra? (ok, ma refeream la cea cunoscuta pana atunci de oameni) :)

Trimiteți un comentariu