rss

sâmbătă, 25 aprilie 2009

Ne Asteapta O Vara Caniculara

După o pauză de un an (în 2007 am avut cea mai fierbinte vară din ultima jumătate de secol), se pare că vom avea din nou un sezon călduros cu nopţi tropicale şi zile caniculare, mai ales în sudul ţării. Specialiştii ne avertizează că vor fi perioade când temperaturile pe timpul zilei nu vor scădea sub 35 de grade Celsius.

În primele două luni de vară, temperaturile medii lunare vor depăşi valorile normale. Asta înseamnă că vom avea atât zile foarte călduroase, cât şi zile mai reci. Totuşi, potrivit specialiştilor din cadrul Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), ne putem aştepta şi la perioade compacte, cum au fost cele de acum doi ani, când mercurul din termometre va depăşi 35 de grade Celsius. “În iunie, în sudul ţării cele mai mari valori de temperatură vor depăşi 35 de grade, iar estul ţării va fi deficitar sub aspectul ploii.

Nu ne ocoleşte nici seceta

Luna lui Cuptor (n.r. - iulie) va aduce atât zile caniculare, cât şi nopţi tropicale, în care mercurul din termometre va trece de 20 de grade Celsius. Precipitaţii mai scăzute vor fi în centrul şi estul ţării”, ne-a declarat dr. Liana Cazacioc, şefa Laboratorului de lungă durată din cadrul ANM, care precizează că aceste prognoze au un oarecare grad de probabilitate, mai ales că datele se actualizează lunar. Şi în luna august, zilele caniculare îşi vor face de cap, însă precipitaţiile se vor încadra în limitele normale.

Vreme urâtă în weekend

În weekend nu vom avea timp frumos. Vor fi ploi, mai ales la munte, dar şi în sudul şi centrul ţării. Mâine, temperaturile maxime vor fi cuprinse între 11 şi 20 de grade Celsius, iar cel mai cald va fi în vestul ţării. Duminică însă, vremea pare să se îndrepte, mercurul din termometre urcând până la 22 de grade.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu