rss

sâmbătă, 11 aprilie 2009

Revolta In Moldova - Securitatea Acuzata De Tortura Si IntimidareUPDATE: Se inmultesc acuzatiile de intimidare si tortura, practicate de politia moldoveana si aparatul de securitate impotriva manifestantilor anticomunisti si a jurnalistilor independenti.

11 APRILIE

13:49 Comisia Electorala Centrala din Republica Moldova va prezenta duminica dimineata Curtii Constitutionale rezultatele finale ale alegerilor, a declarat sambata secretarul comisiei, Iurie Ciocan.

13:00 Presedintele Republicii Moldova, Vladimir Voronin, declara ca exista "dovezi" privind implicarea Romaniei in violentele de la Chisinau.

12:00 Curtea Constituţionala a Republicii Moldova se va pronunta sambata asupra cererii presedintelui Voronin privind renumararea voturilor exprimate la alegerile de duminica

09:15 Cetatenii romani pot intra In Republica Moldova doar pe baza unei invitatii eliberate In termen de 30 de zile de Ministerul de Interne de la Chisinau, care are insa dreptul sa refuze cererea fara a-si motiva decizia, transmite PROTV Chisinau.

10 APRILIE

21.37 Opozitia din Republica Moldova a respins gestul presedintelui Vladimir Voronin de a cere renumararea voturilor, apreciind ca nu rezultatele alegerilor trebuie verificate, ci listele electorale care ar contine alegatori inexistenti, potrivit AFP.

17.15 Consiliul Audiovizualului din R. Moldova cere presei sa evite subiectele care incita la violenta.

16.53 Dupa mai multe insistente, corespondentul televiziunii nationale, Doru Dendiu, a fost eliberat de politistii din Chisinau.

15:30 Corespondentul televiziunii nationale, Doru Dendiu, a fost retinut de politia de la Chisinau, a declarat pentru MEDIAFAX Madalina Radulescu, directorul interimar al Departamentului Stiri din TVR.

15:00 Sute de protestatari adunati vineri dupa-amiaza in piata din centrul Chisinaului au cerut interventia urgenta a Organizatiei Natiunilor Unite in situatia din Republica Moldova, relateaza Interfax, in pagina electronica.

14:28 Agentia de Monitorizare a Presei, Centrul pentru Jurnalism Independent si Centrul pentru Jurnalism de Investigatie pun la dispozitia redactiilor si jurnalistilor care intampina probleme in Republica Moldova 2 numere de telefon si 2 adrese de e-mail unde vor centraliza abuzurile asupra ziaristilor. Numerele de telefon puse de dispozitia redactiilor si jurnalistilor sunt +40729997343 si +40723306308, in timp ce adresele de e-mail sunt: liana@mma.ro si staff@cji.ro.

14:00 Potrivit corespondentilor ProTv la Chisinau , redactorul-sef al cotidianului moldovean Jurnal de Chisinau, Rodica Mahu, a fost eliberata dupa doua ore.

13:42 Fostul presedinte Ion Iliescu a declarat, vineri, dupa Consiliul Consultativ de la Ministerul de Externe, pe tema situatiei din R. Moldova, ca este important ca Romania sa nu se lase provocata precizand ca este vorba de o manevra perfida specifica anumitor mentalitati de a pune Romania la mijloc.

13:20 800 de protestatari s-au adunat vineri in centrul Chisinaului, in fata sediului Guvernului, purtand buchete de flori, relatează Interfax în pagina electronică.

12:59 Presedintele moldovean, Vladimir Voronin, a declarat ca o noua numarare a voturilor din alegerile legislative va deveni cel mai important argument pentru instaurarea stabilitatii politice in tara, relateaza Omega in pagina electronica.

12:42 Un cameraman Pro TV a fost agresat noaptea trecuta de fortele de ordine care se aflau in spatele Guvernului din Chisinau, informeaza Pro TV Chisinau.

12:41 Un autocar cu 20 studenţi si elevi basarabeni care invata la Oradea si care plecasera, joi, spre Chisinau, a fost sechestrat de Politia din orasul Calarasi, aflat la circa 50 de kilometri de Chisinau, potrivit liderului studentilor basarabeni din Oradea, Anatol Cojocari.

12:30 Procuratura Republicii Moldova a anuntat vineri ca autoritatile l-au retinut pe cetateanul roman Jordan N. in cadrul unei anchete deschise pentru subminarea puterii de stat, se arata intr-un comunicat publicat pe site-ul institutiei.

12:18 Presedintele moldovean, Vladimir Voronin, a cerut o noua numarare a voturilor dupa alegerile legislative din Republica Moldova, relateaza AFP.

12:14 Constantin Rogodantev incerca sa filmeze imagini cu retragerea scutierilor in momentul in care doi din acestia l-au lovit si l-au obligat sa le dea caseta cu imagini. Echipa Pro TV se afla in strada pentru a informa cetatenii despre situatia din Chisinau.

12:07 Sute de persoane din localitatile situate in jurul Chisinaului au fost transportate cu autocare in Capitala, in noaptea de joi spre vineri, unii afirmand ca au fost indemnati sa participe la proteste, relateaza BASA-press.

11:49 Sapte adolescenti moldoveni au fost intoxicati cu gaze lacrimogene si se afla la spital in urma protestelor care au avut loc marti la Chisinau, relateaza pagina online a RIA Novosti.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu