rss

vineri, 10 aprilie 2009

Revolta In Republica MoldovaUPDATE: Premierul moldovean a facut apel joi seara la populatie intr-o declaratie de presa, sa nu iasa in strada vineri si sa respinga orice provocari, pentru ca "daca vor fi atacate institutiile statului, jertfele umane vor fi foarte greu de evitat".

10 APRILIE

09:20 Partidul Liberal Democrat din Republica Moldova (PLDM) nu va mai organiza manifestatii in piata centrala din Chisinau, din apropierea sediului Guvernului, a anuntat joi liderul formatiunii, Vlad Filat, citat de RIA Novosti in pagina electronica.

9 APRILIE

21:14 Presedintele Rusiei a avut o convorbire telefonica cu presedintele moldovean V. Voronin, in care a felicitat autoritatile din Republica Moldova pentru felul in care au actionat in timpul protestelor violente de marti, relateaza BASA-press.

21:12 Autoritatile din R. Moldova dispun de inregistrari video care demonstreaza participarea cetatenilor Romaniei la violentele de marti de la Chisinau, a declarat Grigore Petrenco, presedintele Comisiei de politica externa a Parlamentului moldovean, relateaza Novosti Moldova, in pagina electronica.

17:50 Mitropolia Moldovei a anuntat ca este ingrijorata de protestele violente de la Chisinau, condamnand violenta si facand apel la calm si retinere, relateaza BASA-press.

17:06 Fondurile pentru repararea cladirilor Presedintiei si Parlamentului din R.Moldova vor fi luate din suma alocata de bugetul de stat institutiilor de invatamant, ai caror reprezentanti au participat la proteste, a afirmat presedintele Vladimir Voronin, citat de Radio Europa Libera in pagina online.

16:30 Autoritatile moldovenesti dispun de inregistrari video care demonstreaza participarea cetatenilor romani la actiunile de vandalism de la Chisinau, sustine presedintele Comisiei pentru politica externa din Parlamentul Moldovei, Grigore Petrenko.

16:11 Procurorul general al Republicii Moldova, Valeriu Gurbulea, a declarat joi ca anchetatorii dispun de dovezi privind o implicare romaneasca in protestele de la Chisinau, relateaza Itar-Tass, in pagina electronica.

15:45 Fostul ambasador al Romaniei in Republica Moldova, Filip Teodorescu, a ajuns in tara astazi, in jurul orei 13.00, el intorcandu-se dupa ce autoritatile moldovene l-au declarat persona non grata.

15:41 Uniunea Europeana a cerut, joi, autoritatilor moldovene sa restabileasca "relatii normale" cu Romania si sa respecte "toate libertatile constitutionale", relateaza AFP.

15:38 Ministerul de Interne din Ucraina a luat masuri suplimentare pentru consolidarea securitatii la frontiera cu R.Moldova, pe fondul situatiei din aceasta tara, relateaza pagina online a Ukrainian News Agency.

14:00 Procurorul general al Republicii Moldova a declarat ca printre persoanele retinute se numara si cativa cetateni straini.

13:38 Fostul ambasador al Romaniei in Republica Moldova, Filip Teodorescu, a intrat in Romania, joi, in jurul orei 13.00, el intorcandu-se in tara dupa ce autoritatile moldovene l-au declarat persona non grata.

12:54 Ministrul rus de externe s-a declarat ingrijorat de folosirea drapelelor si sloganurilor romanesti in cadrul protestelor de la Chisinau

12:10 Ministul roman de externe va avea o intalnire cu ambasadorii statelor membre UE si NATO, pe tema relatiei Romania - Republica Moldova, dupa ce ambasadorul Romaniei la Chisinau a fost declarat persona non-grata

12:00 Jurnalista Natalia Morar, care a fost arestata in Republica Moldova, a fost acuzata oficial de instigare la proteste, a declarat joi procurorul general, Valeriu Gurbulea

11:06 Numeroase manifeste care cer demisia presedintelui Republicii Moldova, Vladimir Voronin, si interzicerea Partidului Comunistilor, au fost distribuite in noaptea de miercuri spre joi la Chisinau

10:54 Interfax: Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, considera ca evenimentele recente din Republica Moldova nu ar trebui comparate cu "revolutia portocalie"

10:32 Oficial rus: Protestele care au avut loc in Republica Moldova complica solutionarea conflictului transnistrean

10:26 Ria Novosti: Ministrul rus de externe cere UE sa actioneze pentru ca suveranitatea Moldovei sa nu fie pusa in pericol de protestele unde se scandeaza lozinci pro-romanesti.

10:13 Rusia face apel la UE pentru salvgardarea suveranitatii Moldovei

09:00 Chisinaul va expulza in urmatoarele zile trei ziaristi romani, dupa ce autoritatile moldovene au acuzat Romania de implicare in afacerile interne ale tarii si au introdus un regim de vize.

08:00 Partidul Liberal (PL) din Republica Moldova, Partidul Liberal Democrat (PLDM) si Alianta Moldova Noastra (AMN) au la dispozitie patru zile, incepand de joi, pentru a verifica listele electorale utilizate la scrutinul parlamentar din 5 aprilie.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu