rss

joi, 23 aprilie 2009

Salam Ajuta O Tanara Cu Ciroza

Afecţiunea care a ucis-o pe soţia lui Salam face sute de victime

Speră zi de zi să primească vestea că viaţa lor nu va mai atarna de un fir de aţă. Pe lista de aşteptare pentru un transplant hepatic la Institutul Fundeni din Bucureşti figurează peste 300 de oameni. Din şirul de nume, medicii au mai şters unul: Ştefania Stoian. Bolnavă de ciroză hepatică, soţia manelistului Florin Salam s-a prăpădit în Duminica Floriilor, înainte de a ajunge pe masa de operaţie pentru a primi un ficat sănătos. Îndurerat, soţul ei s-a decis să ajute financiar o tânără ce suferă de boala care i-a răpus nevasta.

Din cele 42 de transplanturi de ficat realizate anul trecut, cele mai multe au fost făcute pacienţilor cu ciroză hepatică. Aceeaşi boală care i-a fost fatală Ştefaniei, soţia manelistului Florin Salam. “Afecţiunea evoluează şi distruge iremediabil ficatul. Transplantul este ultima soluţie pentru mulţi bolnavi”, explică Dr. Victor Zota, preşedintele Asociaţiei Naţionale de Transplant.

Manelistul vrea să ajute o tânără ce suferă de ciroză

Chiar dacă, în România, costurile intervenţiei chirurgicale şi tratamentului postoperator sunt acoperite integral din bugetul statului, puţini bolnavi ajung pe masa de operaţie. “Lipsa donatorilor este principalul motiv pentru care numărul celor care aşteaptă un transplant hepatic depăşeşte 300 de bolnavi. Anul acesta, doar 20 de familii ale unor români aflaţi în moarte clinică şi-au dat acordul pentru donarea de organe”, ne-a declarat dr. Victor Zota.

Prin intermediul ziarului Libertatea, Florin Salam s-a decis să ajute financiar o tânără a cărei situaţie e similară cu aceea a Ştefaniei: să aibă în jur de 27 de ani şi să sufere de ciroză hepatică, boala care a răpus- o pe nevasta lui. De aceea, aşteptăm pe adresa redacţiei (str. Dimitrie Pompeiu nr. 6, sector 2, Bucureşti, menţionând pe plic: Pentru Florin Salam) scrisorile dv., însoţite de dosarul medical care să ateste că suferiţi de ciroză hepatică.

Toate dosarele vor fi evaluate de o comisie medicală din care fac parte specialişti ai clinicii Puls din Capitală. Apoi, cazurile care întrunesc condiţiile solicitate de Florin Salam vor ajunge la cântăreţ, care o va alege pe cea căreia îi vor fi donaţi banii.

Cântăreţul susţine un concert în memoria Fănicăi

Florin Salam va susţine un megaconcert, în Bucureşti, pe data de 5 iunie, la care va avea mai mulţi invitaţi renumiţi din branşa maneliştilor. Cântăreţul şi-a luat angajamentul ca jumătate din banii strânşi din vânzarea biletelor să fie donaţi Spitalului de Urgenţă Floreasca, unde a murit soţia sa, Fănica, iar restul să ajungă la o femeie care, pe lângă boală, se luptă şi cu greutăţile de zi cu zi.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu