rss

joi, 7 mai 2009

Gripa Porcina In Romania

Gripa porcină a ajuns în România? Un bărbat acuza ieri simptomele temutului virus

Alertă maximă la Spitalul de boli infecţioase din Ploieşti! Un tânăr de 21 de ani s-a prezentat, marţi seara, la doctor acuzând simptome specifice gripei porcine. Pentru că bărbatul este proaspăt întors din Italia, ţară în care virusul H1N1 a fost confirmat, medicii au fost puşi pe jar. Ei au luat primele măsuri de izolare a bolnavului şi i-au trimis probele biologice la Bucureşti. Rezultatele au fost aşteptate cu sufletul la gură după ore bune de panică, spiritele s-au calmat: tânărul are doar gripă. Un calm aparent. Autorităţile se aşteaptă ca, din clipă în clipă, virusul să fie confirmat şi în România.

De frică să nu se îmbolnăvească de gripă porcină, oamenii din mai multe ţări europene nu ies din casă fără să poarte măştile de protecţie, foto EPA

Întrucât Italia face parte din ţările în care virusul gripei porcine a fost confirmat, medicii ploieşteni au fost puşi pe jar când tânărul, întors de câteva zile din Peninsulă, s-a prezentat la spital acuzând simptome specifice. “Ne-am alarmat, mai ales că bolnavul ne-a declarat că a început să se simtă rău înainte de revenirea în România”, ne-a spus Florentin Georgescu, directorul spitalului prahovean de boli infecţioase. Bărbatul de 21 de ani a fost izolat, iar cadrele medicale aflate în alertă maximă au trimis probele biologice Institutului Cantacuzino din Capitală.

“Testele făcute pe probe de sânge recoltat sunt, din fericire, negative”, a declarat prof. dr. Adrian Streinu-Cercel, membru în comitetul de Coordonare al Ministerului Sănătăţii. Spiritele însă nu s-au calmat. Rapiditatea cu care se răspândeşte virusul în ţările vecine României au determinat autorităţile să fie în alertă maximă. Surse din sistemul medical ne-au declarat, sub protecţia anonimatului, că se aşteaptă ca, din moment în moment, “gripa porcină” să atace România.

Chiar dacă nu se doreşte panicarea populaţiei, este foarte posibil ca primul caz confirmat să îşi fac apariţia în curând. În ultimele zile, specialiştii bucureşteni au analizat peste 30 de probe de sânge de la persoane suspectate de gripă de tip A. Din fericire, investigaţiile au infirmat prezenţa virusului H1N1.

Virusul a apărut în septembrie

Analiza modificărilor genetice suferite de virusul gripei porcine sugerează că acesta ar fi apărut la mijlocul lunii septembrie, dar a devenit vizibil doar la finalul sezonului gripal, când ceilalţi viruşi se estompează. El s-a răspândit cu repeziciune şi a provocat deja 31 de decese: 29 în Mexic şi două în SUA. În Europa, ultimul bilanţ oficial indică 125 de cazuri confirmate de infecţie, dintre care 73 în Spania şi 28 în Marea Britanie. Mexicul continuă să fie ţara cu cei mai mulţi bolnavi - 913, urmat de SUA - 403.

Ultima oră - o femeie în carantină

Conform reprezentanţilor Spitalului de boli infecţioase din Ploieşti (foto mic), şi o femeie s-a prezentat, ieri, cu simptome de gripă porcină. Ea se află în carantină, iar medicii aşteptau aseară verdictul Institutului Cantacuzino, care analizează probele biologice.

S-au protejat cu măşti

La intrarea în spital a fost pus un covoraş stropit cu cloramină.Medicii şi infirmierele spitalului ploieştean au purtat măşti de protecţie şi doar câteva persoane s-au apropiat de pacientul aflat în carantină. Mai mult, pentru a preveni o eventuală răspândire a virusului H1N1, toată lumea care a intrat ieri în spital a trebuit să calce pe un covor îmbibat cu cloramină.

Gripa porcină provine din România?

Realitatea TV a anunţat aseară că într-un articol apărut ieri în cotidianul New York Times, se arată că virusul gripei porcine, H1N1, ar putea proveni chiar din România. Potrivit ziarului, porcii crescuţi în fermele deţinute de compania americană Smithfield în ţara noastră au fost afectaţi de gripă porcină în anul 2007. Deşi la acel moment doar animalele au fost afectate, cercetătorii au găsit elemente ale virusurilor porcine - o tulpină din Europa sau din Asia, iar alta din America de Nord - în codul genetic al noii gripe A, izbucnită în Mexic.Gripa Porcina In Romania , Epideme De Gripa Porcina In Romania , Efectele Gripei Porcine , Simptomele Gripei Porcine , Tratamente , Leacuri ,Antidot ,Antidoturi Pentru Gripa Porcina

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu