rss

marți, 5 mai 2009

Mai Bine Somer In Spania Decat Angajat In Romania

Potrivit cotidianului spaniol El Mundo, românii nu se vor întoarce să muncească acasă, pentru că o duc mai bine cu ajutorul de şomaj primit în Spania, indemizaţie de şase ori mai mare decât salariul minim din România.

Nu există criză, şomaj, ori datorii în Spania, nici oferte promiţătoare de muncă în România care să-i convingă să revină acasă, precizează El Mundo.

Drept urmare, guvernul spaniol intenţionează să uşureze revenirea românilor şomeri, prin prezentarea ofertelor de muncă din România. În cadrul vizitei de stat efectuate la Bucureşti, ministrul spaniol al muncii, Celestino Corbacho a semnat împreună cu omologul său român Marian Sârbu două memorandumuri în acest sens.

Spania este dispusă să-i ajute pe românii care doresc să revină acasă, amintind că există posibilitatea acordării de ajutoare economice directe pentru muncitorii români care vor să se întoarcă în România. Guvernul spaniol intenţionează să le ofere bani românilor care revin acasă, ajutându-i chiar să-şi plătească costurile călătoriei spre casă.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu