rss

marți, 5 mai 2009

Romania In MiscareMinisterul Tineretului şi Sportului a lansat campania "România în mişcare". Iniţiativa are scopul de a populariza în rândul oamenilor sportul şi mişcarea, considerate a fi atribute ale unei vieţi sănătoase.

Campania are ca protagonişti legende ale sportului româneşti, asumate ca modele pentru generaţiile viitoare şi anume Nadia Comăneci, Ilie Năstase, Ivan Patzaichin, Adrian Mutu, Leonard Doroftei, Gabi Szabo, Elisabeta Lipă şi Gheorghe Hagi.

Monica Iacob-Ridzi, ministrul tineretului şi sportului, susţine că această campanie are rolul de a atrage tinerii către sport: "Obezitatea şi sedentarismul sunt două dintre problemele grave cu care se confruntă cetăţenii Uniunii Europene, probleme cauzate, în mare parte, de lipsa de mişcare şi de alimentaţia nesănătoasă. Această situaţie se va agrava în anii următori, dacă nu sunt luate măsuri rapide şi imediate. Statisticile arată că, în perioada imediat următoare, peste 20% din populaţia adultă a Uniunii Europene va suferi de obezitate, ceea ce înseamnă aproximativ 150 milioane de persoane. Ceea ce este grav este faptul că obezitatea a atins, în ultimii ani, din ce în ce mai mulţi tineri, estimându-se că 15 milioane de copii şi adolescenţi suferă din cauza acestei boli, numărul lor crescând cu 400.000 anual", a declarat Monica Iacob-Ridzi.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu