rss

miercuri, 6 mai 2009

Transplant de Fata | Face Transplant

Senzaţional! O femeie din SUA care a fost mutilată in urmă cu 6 ani, după ce a fost impuşcată in faţă poate să zambească din nou. In varstă de 46 de ani, Connie Culp simte că a renăscut după ce a fost supusă unui transplat de piele, ea fiind prima femeie din SUA care a trecut printr-o astfel de intervenţie.

Aşa arăta Connie Culp înainte de tragedia care i-a marcat întreaga viaţă / Foto: Mediafax

Înainte ca faţa să-i fie practic reconstruită, Connie a trecut prin alte 30 de intervenţii chirugicale şi îşi pierduse orice speranţă că va mai fi vreodată un om normal. Cu toate acestea, chirurgii de la o clinică din Cleveland au ajutat-o să fie din nou mândră de ea. Intervenţia chirurgicală la care a fost supusă a durat 22 de ore şi a costat aproximativ 300.000 de dolari.

Connie Culp după ce a fost supusă transplantului de faţă/ Foto: Mediafax

Înainte de operatie, femeia nu putea să respire fără ajutorul asistentei, să mănânce alimente solide sau să zâmbească. Acum, chiar dacă nasul, obrajii şi anumite oase care au fost folosite de medici pentru a-i reda o înfăţisare normală provin de la o femeie moartă, Connie nu este deranjată deloc şi simte că trăieşte din nou. Ea trebuie să mai fie supusă unor intervenţii chirurgicale pentru a-i fi îndepărtat excesul de piele, însă după atâtea operaţii al căror număr le-a uitat pentru Connie acest lucru este pur şi simplu o nimica toată. Americanca aşteaptă cu nerăbdare ziua în care va fi într-adevăr un om perfect normal aşa cum era înainte.

Conni Culp la 6 ani de la tragedie / Foto: Mediafax

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu