rss

miercuri, 10 iunie 2009

10 Trucuri Anti-Pete

Te învaţăm cum să-ţi menţii hainele curate.

Vara, petele îţi dau mai multă bătaie de cap decât în sezonul rece. Una-două, te trezeşti că ai scăpat îngheţată pe rochia preferată, că băieţelul tău a venit din parc cu urme de iarbă pe pantaloni, ori că faţa de masă e murdară de la căpşunele cu care ai preparat desertul. Ecaterina Biolan, curăţător chimic la firma Crisbi Clean, îţi dezvăluie cum scapi de aceste pete.

1. Poţi scăpa de petele de grăsime de pe bluza preferată dacă, înainte de a o pune la spălat, aplici puţină sare de bucătărie sau pudră de talc pe suprafaţa.

2. Petele de cireşe se curăţă cu lapte dulce, în care se pune sare de bucătărie. Se înmoaie partea pătată şi se ţine o oră, după care se limpezeşte cu apă caldă.

3. Dacă cel mic s-a jucat în parc şi şi-a înverzit pantalonii de la iarba pe care s-a tăvălit, e bine să freci zona cu tărâţe înainte de a o spăla.

4. În cazul petelor de cafea sau de ceai, poţi folosi apa rece şi săpunul.

5. Petele de ciocolată pot fi îndepărtate dacă torni apă rece pe locul murdărit.

6. Când copilul tău a atins cu pixul o cămăşuţă, aplică fixativ pe locurile respective, apoi pune bluza în maşina de spălat. De asemenea, poţi stropi zona pătată cu lapte sau cu lămâie.

7. Urmele de spray sau de antiperspirant dispar dacă aplici puţin oţet pe porţiunile afectate.

8. Pentru îndepărtarea petelor de morcov, cea mai eficientă este apa rece.

9. Urmele lăsate pe hăinuţele copilului de sucul de fructe pot fi îndepărtate cu lămâie.

10. Dacă ţi-ai pătat bluza cu îngheţată, nu trebuie să te sperii. După ce s-a uscat, umezeşte locul cu o soluţie de borax, pe care o găseşti în farmacii, după care spal- o cu apă rece.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu