rss

vineri, 5 iunie 2009

Campionul Ortfan si cu Nevoi Speciale

Un băiat de 16 ani din Timişoara, diagnosticat cu retard mintal, face performanţă la patinaj artistic

Marius Popa, un băiat de 16 ani din Timişoara, ia în piept viaţa şi adună premii, uimind o lume întreagă. Orfan şi diagnosticat cu retard mintal sever, băiatul a câştigat medalia de argint la patinaj artistic, la Olimpiada pentru oameni speciali.

Marius Vasile Popa a venit pe lume în urmă cu 16 ani la Sânnicolau Mare, judeţul Timiş. A fost al optulea copil al familiei, iar diagnosticul pus de medici la scurt timp după naştere a căzut ca un trăsnet asupra părinţilor: retard mintal sever.

Avea doar şapte ani când tatăl său a murit, iar mama nu a mai făcut faţă greutăţilor. Astfel, în 2001, Marius a fost primul dintre copii trimis la orfelinat. Norocul lui a fost că, după doi ani, Niculina Craşovan, un asistent maternal din Timişoara, l-a luat în grijă. Femeia l-a crescut cu dragoste, iar când i-a descoperit talentul - patinajul - l-a susţinut cât a putut de mult. După câţiva ani de antrenamente alături de profesoara Simona Ionescu, acum Marius “pluteşte” pe gheaţă.

Decorat deTraian Băsescu

Mai mult, în luna februarie a acestui an, băiatul a făcut parte din echipa României la Olimpiada de iarnă pentru oameni speciali din SUA - statul Idaho, la proba de patinaj artistic, unde a câştigat medalia de argint. Pentru performanţa sa, adolescentul a fost decorat de preşedintele Traian Băsescu. În ciuda rezultatelor deosebite, Marius Popa are o mare supărare: “Tot ce îmi doresc e să patinez. Dar n-am nişte patine performante, aşa că acum mă plimb cu câinii în parc”, spune campionul.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu