rss

sâmbătă, 27 iunie 2009

Comunitatea OnLine Si Moartea Lui Michael Jackson

Milioane de oameni au făcut ca vestea morţii lui Michael Jackson să traverseze globul în doar câteva minute. Deoarece televiziunile şi ziarele au reacţionat târziu, şocul s-a propagat graţie site-urilor şi reţelelor sociale de Internet.

"Off the Wall (titlul unuia dintre albumele lui MJ - 1978) este prima casetă pe care am cumpărat-o vreodată. Încă o mai ascult", a scris o femeie din Taiwan pe contul ei de Twitter. Acelaşi site de microblogging a ajutat la răspândirea veştilor.

Joi noaptea, la ora 1.00 ora României, 9 dintre cele mai discutate 10 teme pe Twitter erau despre moartea lui Michael Jackson. Mai apoi, de pe YouTube şi până pe Facebook, de pe MySpace şi înapoi la Twitter, imensa comunitate online a împărtăşit ultimele noutăţi, dar şi amintirile frumoase pe care Regele Pop le-a lăsat în urmă.

Tot pe Twitter au venit şi primele mesaje de confirmare ale anunţului dat în premieră la nivel mondial de site-ul TMZ.com. La câteva minute, pagina de Wikipedia a artistului a fost updatată cu vestea trecerii în nefiinţă a artistului, iar referirile la cariera lui au fost trecute la timpul trecut.

Şi pe site-ul Libertatea.ro vestea a fost comentată îndelung. Aproape 10.000 de vizitatori au aflat de aici, în noaptea de joi spre vineri, că Michael Jackson nu mai este printre noi.

"Nu pot decat sa-mi aduc aminte ca am stat aproape 3 ore sa-l asteptam ptr a-l putea vedea la casa poporului, si intr-un final, da, am reusit....pot sa ma mandresc ca fac si eu parte dintre cei care au avut privilegiul de a-l vedea "in realitate"....a meritat, chiar daca doar si ptr aproape un min. A fost, este, si ramane ptr toti cei care l-am iubit un mare si imens artist! Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!" - a scris Cristi Petrescu pe forumul Libertatea.ro.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu