rss

joi, 4 iunie 2009

Distrusa de Anticonceptionale


Celine, o fată din oraşul Zürich, Elveţia, în vârstă de 17 ani, a rămas cu handicapuri severe, după ce a luat anticoncepţionale Yasmin, susţine cotidianul Blick.

La vârsta de 17 ani, adolescenta era îndrăgostită şi a decis să-şi înceapă viaţa sexuală într- un mod prudent, protejându-se de o eventuală sarcină nedorită cu ajutorul anticoncepţionalelor. Însă la numai o lună de la începerea “tratamentului” a făcut o embolie pulmonară, ce i-a afectat inima şi creierul. În prezent, Celine abia mai poate să vorbească, nu se poate deplasa şi e hrănită artificial.

Atenţie, se găsesc şi în România!

Efectele secundare ale acestor pastile (care se găsesc şi în farmaciile din România) sunt cunoscute, însă manifestările violente ale lor sunt extrem de rare.

Părerea specialistului

“E cunoscut faptul că anticoncepţionalele pot avea efecte secundare diverse dacă nu sunt administrate sub supravegherea medicilor. Anticoncepţionalele Yasmin (foto) sunt bine tolerate de organismul femeilor şi, teoretic, n-ar trebui să provoace complicaţii. E nevoie de investigaţie medicală înainte de începerea tratamentului şi de atenta supraveghere a femeilor. Nu trebuie să omitem faptul că fiecare organism e unic şi răspunde în felul lui la medicamente”, ne-a explicat Georgeta Lipă, medic specialist, clinica Puls.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu