rss

marți, 30 iunie 2009

Eleva Asasina : Mama m-a calcat in picioare pentru 5 absente

Pentru prima dată de cand a trecut pragul instanţelor de judecată, Alexandra Pintili, eleva de 16 ani din Capitală care, la inceputul lunii martie, şi-a omorat mama cu o toporişcă, s-a hotărât să le vorbească judecătorilor. La termenul de ieri de la Curtea de Apel Bucureşti, fata a povestit cum tratamentul aplicat de cea care i-a fost mamă a scos-o din minţi, făcând-o să comită oribila crimă.

Vizibil afectată de zilele petrecute într-o celulă din arestul Poliţiei Capitalei, dar parcă mai hotărâtă ca niciodată să îi convingă pe judecători să o elibereze, Alexandra Pintili, fata de 16 ani din Bucureşti care în urmă cu aproape patru luni şi-a omorât mama cu o toporişcă, s-a prezentat din nou în faţa magistraţilor Curţii de Apel.

Păzită de mascaţi, Alexandra Pintili (în medalion) a fost dusă în faţa judecătorilor împreună cu alte două infractoare

Aici s-a judecat recursul formulat împotriva deciziei de prelungire a mandatului de arestare preventivă a minorei cu încă 15 zile. Aranjată, cu părul despletit şi îmbrăcată cu o cămaşă gri, Alexandra a păşit cu un aer trist în sala de judecată. Şi-a căutat din priviri tatăl, care de această dată nu a fost prezent în sală, dar a avut surpriza să îşi revadă două colege de clasă, care veniseră să o susţină. Pentru prima dată de când a luat contact cu instanţele de judecată, adolescenta a făcut declaraţii.

“Niciodată mama nu era mulţumită de mine. Într-o zi, a venit la şcoală şi m-a pălmuit în faţa dirigintei. Doamna dirigintă îi spunea: «Lăsaţi-o!», dar ea continua să mă lovească. Altă dată, m-a călcat în picioare pentru cinci absenţe. A intrat la mine în cameră, a început să mă ia de păr, să mă ia la palme, să mă insulte... Mereu mă bătea cu făcăleţul şi nu ştiam ce să mai fac”, a povestit, gata să izbucnească în lacrimi, tânăra.

I-a implorat apoi pe magistraţi să o lase să meargă acasă, promiţând că se va prezenta la poliţie şi la tribunal ori de câte ori va fi chemată. Nici de această dată însă judecătorii nu s-au lăsat înduplecaţi. Au respins ca nefondat recursul elevei ucigaşe.

A omorât-o cu toporişca

Pe data de 9 martie 2009, Ioana Pintili (54 de ani) a fost găsită moartă în apartamentul de pe strada Alexandru cel Bun, din Capitală, chiar de soţul ei. Ulterior s-a dovedit că ucigaşul este chiar fiica femeii, Alexandra, care avea 15 ani. Adolescenta îşi căsăpise mama, la nervi, cu o toporişcă.

Tatăl asasinei a lipsit la procesul de ieri

Relu Pintili, cel care a susţinut-o pe copilă necondiţionat, chiar şi după ce a aflat că aceasta şi-a omorât mama, nu a fost prezent, ieri, la Curtea de Apel Bucureşti, acolo unde judecătorii au discutat eliberarea elevei ucigaşe.

Spre dezamăgirea Alexandrei, tatăl său a fost nevoit să plece de urgenţă din Bucureşti, chiar cu o zi înainte de proces, după ce a aflat că bunica fetei, care locuieşte într-un sat din judeţul Botoşani, e grav bolnavă şi este pe moarte.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu