rss

luni, 15 iunie 2009

I-a Scos Ochii Si I-a Mancat - Orfelinatele Din Romania 2009

Scene de coşmar intr-un centru de minori cu afecţiuni psihice din comuna Jucu, judeţul Cluj. O copilă in varstă de 12 ani şi-a atacat o colegă paralizată şi i-a scos ochii, iar persoane care au văzut scena susţin că fetiţa chiar ar fi înghiţit un ochi. Incidentul s-a petrecut în seara de 8 iunie, dar a fost ţinut sub tăcere până ieri.


Agresoarea are doar 12 ani

Fata de 12 ani şi-a atacat colega în momentul în care infirmierele pregăteau copiii de culcare. Victima, o adolescentă de 18 ani, care este paralizată de la gât în jos, se afla într- un scaun cu rotile, chiar lângă pat. Nu a putut nici măcar să strige în clipa în care fetiţa s-a repezit la ea, într-un acces de furie. Cu degetele, i-a împins ochii în orbite, apoi a tras cu o asemenea violenţă încât persoanele care au ajuns imediat la locul tragediei susţin că agresoarea chiar ar fi reuşit să îi smulgă, iar pe unul l-ar fi şi înghiţit.

Victima, plină de sânge, a fost transportată de urgenţă la Clinica de Oftamologie din Cluj, unde a fost operată şi i-au fost cusute rănile. Monica Filip, director adjunct la Direcţia pentru Protecţia Copilului Cluj, a declarat că infirmierele nu au nici o vină şi că agresoarea, cunoscută pentru comportamentul violent, a profitat de un moment de neatenţie şi a atacat. Totuşi, alte voci din orfelinat susţin că fetiţa de 12 ani, care are antecedente de violenţă, trebuia de mult timp să fie ţinută izolată.

Au vrut să se sinucidă în orfelinat

Un alt caz uluitor s-a petrecut recent la un orfelinat din Argeş. Trei adolescenţi aflaţi întrun centru de evaluare şi primire în regim de urgenţă au ajuns la spital după ce au încercat să se sinucidă. Un băiat de 17 ani şi-a tăiat venele cu un tub de spray rupt, iar fetele, una de 13 ani, cealaltă de 15, au băut clor. Cei trei au declarat că au vrut să moară din cauza regimului mult prea sever din orfelinat.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu