rss

marți, 30 iunie 2009

Los Angeles - Altar Pentru Michael Jackson

Au trecut cinci zile de la moartea lui Michael Jackson. De atunci, America doar despre asta vorbeşte. La televizor, pe străzi, decesul megastarului, dar şi geniul său sunt întoarse pe toate părţile. La Los Angeles, unde mă aflu, în statul California, locaţia preferată a regelui muzicii pop, sentimentele cu privire la dispariţia cântăreţului sunt de sute de ori mai puternice.

Vânzătorii de tricouri câştigă bani buni de pe urma morţii megastarului

Oriunde întorci privirea, un zid inscripţionat cu graffiti, un perete de monitoare sau pur şi simplu postere lipite de oameni pe garduri sau case te fac să-ţi dai seama că Los Angelesul a devenit un «altar» pentru Michael Jackson. Oamenii merg, ca în pelerinaj, să depună flori la steaua dedicată megastarului de pe bulevardul din Hollywood, Walk of Fame.

Am ajuns şi eu cu greu în rândul întâi. Din păcate, nu am avut timp să zăbovesc şi să citesc vreunul dintre miile de mesaje scrise la “steaua” lui. Poliţia te punea în mişcare vrând nevrând, pentru a lăsa loc oamenilor înşiraţi la coada de un kilometru. Cuprinsă de emoţii, cu capul plecat, am mers spre o trecere de pietoni. Acolo, ţipete….bliţuri… “Michael, Michael, te iubim… eşti un geniu”. Ridic privirea, şoc! Michael???... Normal că nu era el, ci un tânăr care povestea câte mii de dolari a cheltuit ca să arate precum starul dispărut fulgerător. Şi în numai cinci minute cât am stat să-l ascult, turiştii plăteau câte cinci dolari pentru o poză.

5 dolari costă să te pozezi cu o sosie a lui Michael

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu