rss

luni, 8 iunie 2009

Magia Gesturilor Senzuale

Fiecare dintre noi ne aratam dragostea in feluri diferite. Relatiile sentimentale au nevoie sa fie hranite zi de zi pentru a fi intretinute. Cineva spunea: o relatie poate fi asemuita cu o planta. Daca nu e udatata zi de zi, se usuca; daca o udati amandoi in acelasi timp -tu si partenerul tau- moare oricum. Secretul sta in a va coordona gesturile!

Sunteti impreuna, va iubiti si el nu pleaca nicaieri. Sunteti atrasi unul de celalalt, dar asta nu inseamna ca nu el mai trebui sa fie "convins", tentat si sedus.

La inceputul unei relatii, lucrurile par simple din acest punct de vedere: o atingere putin mai apasata, un sarut mai lung, o privire mai languroasa erau suficiente ca sa il aprinda si sa ii faca inima sa bata mai repede. Pe masura ce trece timpul si viata va ia "pe sus" pe amandoi, e mult mai dificil sa faci lucrurile "sa se intample". O privire mai insistenta inseamna acum un semnal pe care vi-l dati unul altuia fara ca cei din jur sa observe si care inseamna, de obicei, ca vreti ca celalalt sa faca sau sa spuna ceva sau dimpotriva, sa nu cumva sa vorbeasca.

Nu stiu daca ai observat acest fenomen la voi doi: adevarul e ca in acele prime saptamani nu observi prea multe lucruri in afara persoanei lui. Dar, cu siguranta, ai observat aceste lucruri la alti indragostiti, felul in care oamenii abia indragostiti nu se pot abtine sa nu se atinga si sa nu se imbratiseze.

Specialistii in relatiile de cuplu spun ca s-ar putea ca lucrurile pe care le faci -gesturile senzuale- ar trebui sa fie mai evidente si mai vizibile pentru cei aflati in relatii de lunga durata pentru ca acestia -vorbim despre barbati- deja s-au obisnuit cu felul tau de a fi, cu miscarile si formele tale si s-ar putea ca el sa nu le "citeasca" din prima. Dar nici nu trebuie sa exagerezi, pentru ca partenerul tau este inca sensibil la indiciile pe care i le dai.

Aceste mici gesturi sunt menite sa il provoace dar si sa va ajute sa va apropiati si sa te faca pe tine sa te simti mai increzatoare in relatia ta sentimentala si in tine.

Mana in mana

Raspunde cat de sincer poti: iti mai amintesti cand v-ati tinut ultima oara de mana? Cel mai probabil iti vei aminti una din primele voastre intalniri, atunci cand tinutul de mana semnifica deja trecerea la un alt nivel: de la simple cunostinte la un posibil interes romantic. E un gest care poate fi facut oricand si care nu trebuie sa dureze mai mult de cateva secunde pentru a-i transmite celuilalt exact mesajul pe care vrei sa il transmiti. Tinutul mainii lui poate semnifica faptul ca are un aliat in persoana ta si poate insemna o promisiune pentru ce va urma mai tarziu.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu