rss

sâmbătă, 27 iunie 2009

A mers 1740 de km pe jos la un loc de pelerinaj

Credinţa unora este atât de mare încât sunt în stare de sacrificii aproape inimaginabile. Un luxemburghez de 62 de ani a parcurs în peste două luni circa 1.740 de km pe jos pentru a se deplasa din ţara sa la Medjugorje, în Bosnia, un loc de pelerinaj catolic.

Slavko Jurcevic, un pensionar luxemburghez originar din Bosnia, a părăsit domiciliul său din Cruchten în urmă cu 72 de zile, dintre care 67 a mers efectiv.

El s-a alăturat altor circa 150.000 de pelerini din lumea întreagă care s-au deplasat în ultimele zile la Medjugorje, sudul Bosniei, pentru a marca împlinirea a 28 de ani de la 'apariţia' Fecioarei Maria.

'Am deja o experienţă de mers mult pe jos', a povestit Jurcevic, explicând că s-a dus pe jos în pelerinaj la Santiago de Compostela (vestul Spaniei), oraş situat la 1.800 de km de Luxembourg.

În noiembrie 2008, o poloneză de 55 de ani, Katarina Bednarczyk Sieminska, a ajuns, de asemenea, pe jos la Medjugorje, după ce a mers 62 de zile şi a parcurs circa 1.400 de km, din oraşul Kazimierz Dolny, estul Poloniei.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu