rss

sâmbătă, 27 iunie 2009

Michael Jackson A Devenit Celebru La Jackson5

Drumul spre succes al lui Jackson a început alături de fraţii săi, în formaţia The Jackson 5. Ei au înregistrat mai multe cântece pentru Steeltown, în 1967, şi au semnat un contract cu Motown Records, în 1968. Revista Rolling Stone l-a descris mai târziu pe tânărul Michael ca “un fenomen” cu “talente muzicale copleşitoare”.

De observat este faptul că Michael s-a impus rapid ca principalul interpret după ce a început să danseze şi să cânte cu fraţii săi. Grupul a stabilit un grafic de înregistrare în momentul în care primele patru single-uri (“I Want You Back”, “ABC”, “The Love You Save” şi “I’ll Be There”) au fost numărul unu în Billboard Hot 100.

În timpul primilor ani în The Jackson 5, Motown a spus că Michael ar avea doar nouă ani, cu doi ani mai tânăr decât era de fapt, pentru a-l face să pară mai drăguţ şi mai accesibil publicului general. Începând din 1972, Michael a lansat un total de patru albume solo cu casa de discuri Motown, printre ele “Got to Be There” şi “Ben”. A- cestea au fost puse ca parte din franciza The Jackson 5, şi au produs single-uri de succes ca “Got to Be There”, “Ben” şi un remake al lui Bobby Day, “Rockin’ Robin”.

Grupul a lansat mai multe hituri, Top 40 incluzând single-ul disco top 5 “Dancing Machine” şi hitul top 20 “I Am Love”. Jackson 5 a părăsit Motown în 1975. Trupa a semnat un nou contract cu CBS Records, în iunie 1975, prima aderare la Philadelphia International Records şi apoi Epic Records. Ca rezultat al procedurilor legale, grupul a fost redenumit The Jacksons.

După schimbarea numelui, trupa a continuat un turneu internaţional, lansând încă şase albume între 1976 şi 1984. Din 1976 până în 1984, Michael Jackson a fost principalul compozitor al grupului, semnând hituri ca “Shake Your Body (Down to the Ground)”, “This Place Hotel” şi “Can You Feel It”.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu