rss

vineri, 26 iunie 2009

Muzica Lui Michael Jackson In Topuri Si Dupa Moarte

Moartea lui Michael Jackson a dus la o adevărată "renaştere comercială" a albumelor sale, care au ocupat, în doar câteva ore, primele 15 locuri în topul celor mai bine vândute materiale discografice, informează Mediafax.

Pe prima poziţie în acest top s-a clasat versiunea remasterizată a albumului " Thriller", editată cu ocazia celebrării a 25 de ani de la lansarea acestui material discografic, intrat deja în istorie ca cel mai bine vândut album din lume, din toate timpurile.

Cifrele de vânzări ale albumului "Thriller", lansat în decembrie 1982, constituie un subiect de controversă pentru că nu există o cifră oficială. Casa de discuri Epic (Sony-BMG) menţionează un total de 104 milioane de albume, pe baza datelor vechi colectate de Guiness Book. Mulţi specialişti cred, însă, că aceste cifre sunt exagerate şi că, de fapt, albumul a fost vândut în doar 50 - 60 de milioane de exemplare.

Indiferent de numărul de copii vândute, din cauza crizei vânzărilor care afectează industria muzicală, pare imposibil ca un alt album să surclaseze recordul lui Jackson.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu