rss

sâmbătă, 27 iunie 2009

O Banda De Talhari Romani Terorizeaza Italia

O bandă de hoţi din locuinţe care ar fi români îi terorizează de câteva săptămâni pe locuitorii din cartierul Flaminio, aflat în plin centrul capitalei Roma, se arată vineri într-un articol al cotidianului Il Giornale, în care nu se explică însă argumentul în baza căruia rezultă că ar fi români aceşti violenţi tâlhari, încă neidentificaţi.

'Ancheta asupra acestei periculoase bande de români nu pare a fi deloc simplă, mai ales în absenţa unei adevărate şi clari descrieri a măcar unuia dintre cei trei componenţi. Cei trei tâlhari acţionează toţi cu faţa acoperită de cagule şi mai ales utilizează o lanternă puternică îndreptată direct în ochii victimelor', comentează chiar Giacomo Legame, semnatarul articolului din Il Giornale, care nu citează nicio sursă pentru informaţiile prezentate.

Printre victimele tâlharilor s-ar afla chiar şi unele 'VIP-uri' din Roma, cum ar fi întreprinzătorul Renzo Arbore (căruia i s-au furat 80.000 de euro), consilierul regional Gianfranco Bafundi, precum şi pensionarul Ottavio di Lorenzo, fost director al jurnalului TG1 al televiziunii publice din Italia.

Cei trei tâlhari profită de întuneric şi căile de acces lăsate nesecurizate pentru a pătrunde în puterea nopţii în locuinţele victimelor, pe care le ameninţă cu un cuţit. Pentru a preîntâmpina o alertare rapidă a forţelor de ordine, tâlharii se asigură prin tăierea legăturilor telefonice şi furtul telefoanelor mobile ale victimelor.

Cotidianul Il Giornale şi directorul său, Mario Giordano, au fost denunţaţi săptămâna trecută de către preşedintele Partidului Românilor din Italia (PIR), avocatul Giancarlo Germani, la UNAR, biroul antidiscriminare al guvernului Italiei, pentru prezentarea tendenţioasă şi xenofobă a unor articole în care se făcea referire la cetăţeni români.

Totodată, cotidianul milanez a fost acuzat public luna trecută şi de către Ambasada României în Italia, în baza unei monitorizări atente a articolelor publicate, pentru faptul că prezintă în mod tendenţios materiale informative despre cetăţeni români

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu