rss

joi, 4 iunie 2009

Piratii Somalezi - Ultimatum 48 De Ore

Cei cinci marinari români de pe nava Buccaneer, capturată de piraţii somalezi în urmă cu 52 de zile în Golful Aden, din Oceanul Indian, sunt la un pas de a-şi pierde viaţa, alături de ceilalţi mateloţi - 10 italieni şi un croat.

Disperarea i-a cuprins şi mai mult pe românii de pe Buccaneer, când ieri unul dintre piraţii care “rupea” puţină italiană l-a sunat din nou pe reporterul cotidianului Corriere della Sera din Peninsulă, aflat acum în Kenya, la Nairobi, ameninţând: “Dacă în 48 de ore nu ne va aborda cineva pentru a începe negocierile, îi vom omorî. Va curge mult sânge”. Apoi, conversaţia s-a întrerupt brusc.

Reporterul a încercat să intre din nou în legătură cu piraţii, însă fără succes. “Am vorbit cu militarii de pe navele italiene din zonă care monitorizează orice activitate ce are loc pe vasul Buccaneer şi au afirmat că toţi marinarii sunt la bord şi că nu au fost ascunşi prin satele somaleze, aşa cum am crezut iniţial”, afirmă jurnalistul în articolul său, precizând, totodată, că nimeni nu vrea să confirme dacă la ora actuală există sau nu negocieri cu somalezii.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu