rss

marți, 30 iunie 2009

Tragedie Feroviara In Italia - 13 Morti

Imagine 1

Tragedie într-o gară din Italia

Cel puţin 13 persoane au murit, iar alte 50 au fost rănite după ce un vagon care transporta gaz lichefiat a explodat în mijlocul unui orăşel italian, relatează Associated Press, citată de Agerpres.

Potrivit oficialilor locali, trenul la care era ataşat vagonul a deraiat. Partea din spate a acestuia a ieşit de pe şine, intrând într-un cartier rezidenţial din apropierea gării oraşului Viareggio, iar vagonul-cisternă a explodat în gară. Partea din spate a trenului a dărâmat casele întâlnite în cale, provocând moartea a cel puţin şapte persoane, printre care şi un copil.

Potrivit primarului oraşului, Luca Lunardini, două imobile s-au prăbuşit, iar alte patru sau cinci au suferit pagube. De asemenea, doi şoferi care se aflau în maşini pe drumul din dreptul căii ferate au decedat, iar un rănit a murit la spital.

Conform declaraţiilor prefectului Carmeloa Aronica, explozia produsă în gară a rănit grav 36 de persoane, dintre care doi copii. Cincisprezece dintre răniţi se află într-o stare deosebit de gravă. Cea mai mare parte dintre cei decedaţi şi răniţi nu au fost încă identificaţi.

Peste 1.000 de locuitori au fost evacuaţi din motive de securitate, potrivit oficialilor oraşului. Pompierii se află la faţa locului, însă, potrivit comandantului pompierilor din Florenţa, Giuseppe Romano, intervenţia lor se dovedeşte extrem de dificilă şi "complexă", din cauza naturii incendiului - provocat de gazul lichefiat.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu