rss

sâmbătă, 27 iunie 2009

Viata Lui Michael Jackson

Michael Joseph Jackson s-a născut la 29 august 1958, in oraşul Gary, Indiana, o suburbie industrială a oraşului Chicago, Ilinois, intr-o familie de muncitori. Fiul lui Joseph "Joe" Walter şi al Katherinei Esther (născută Scruse), el este cel de-al şaptelea din nouă copii. Fraţii lui sunt Rebbie, Jackie, Tito, Jermaine, La Toya, Marlon, Randy şi Jannet.

Michael Jackson a fost angajat la o fabrică de oţel şi cânta deseori într-o trupă R&B, numită “The Falcons”. Regele muzicii pop a fost crescut ca Martor al lui Iehova de către devotata sa mamă. De la o vârstă fragedă, Michael a suferit abuzuri fizice şi mentale din partea tatălui său. Traumele din copilărie l-au afectat pe tot parcursul vieţii.

Băieţelul era des bătut de tatăl său

Într-o altercaţie amintită de către Marlon Jackson, tatăl lui Michael îl ţinea pe acesta în sus de un picior şi “îl snopea din bătaie cu mâna, lovindu-l pe spate şi la fund”. “Joe” Walter îşi bătea mereu copiii, iar pe cei de sex masculin îi lovea de pereţi. Într-o noapte, în timp ce Michael Jackson dormea, Joseph s-a dus în camera lui, prin fereastra de la dormitor. Purtând o mască înspăimântătoare, el a intrat în încăpere ţipând. Joseph a spus că a vrut să-şi înveţe copiii să nu lase fereastra deschisă atunci când se duc la culcare. Ani întregi după aceea, Michael a avut coşmaruri în care era răpit din dormitor.

Michael a vorbit deschis despre abuzul îndurat, în 1993, într-un interviu cu vedeta TV Oprah Winfrey. El a spus că în timpul copilăriei sale a plâns de multe ori de singurătate.

Michael Jackson şi-a demonstrat talentul muzical la vârsta de cinci ani, în timpul unui recital de Crăciun. În 1964, Michael şi Marlon s-au alăturat fraţilor Jackson - o trupă formată de Jackie, Tito şi Jermaine. Mai târziu grupul a fost numit The Jackson 5.

1 comentarii:

Anonim spunea...

Michael Jackson nu a fost niciodata angajat la "o fabrica de otel"- asa cum scrie in text.Daca tot faceti comentarii, atunci faceti-o documentat!!!

Trimiteți un comentariu