rss

joi, 16 iulie 2009

100.000 de diplome anulate la Spiru Haret

Peste 100.000 de licenţiaţi ai Universităţii “Spiru Haret” (USH) vor rămâne fără diplome! Bomba a fost aruncată ieri, de ministrul educaţiei, Ecaterina Andronescu.

“Vizaţi” sunt cei care au studiat prin sistemul învăţământ la distanţă (ID). “«Spiru Haret» are specializări acreditate la distanţă doar în Bucureşti. În rest, toate centrele din ţară sunt ilegale, iar diplomele absolvenţilor nu pot fi recunoscute. Acestea vor fi anulate”, a spus ministrul Ecaterina Andronescu (foto mic).

În concluzie, orice licenţă dată în perioada 2002 – 2009 la centrele teritoriale USH din ţară va fi anulată. “Iniţial au avut autorizaţii pentru câteva specializări ID, iar astea au făcut pui în fiecare an. E ca şi cum ai autorizaţie să îţi faci casă în Buşteni, şi pe baza acestui document îţi mai faci una în Bucureşti şi alta în Satu Mare.

Afectaţi şi licenţiaţii din anii trecuţi

E inadmisibil aşa ceva”, ne-a spus Ioan Curtu, preşedintele Agenţiei Române de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior (ARACIS). Până la închiderea ediţiei, reprezentanţii Universităţii “Spiru Haret” nu au putut fi contactaţi pentru a lămuri cum se vor revanşa faţă de cei 100.000 de absolvenţi care s-au trezit, peste noapte, că au făcut o facultate degeaba.

Persoanele care au absolvit, studiază sau vor să se înscrie la această universitate pot vedea, aici, lista completă a programelor acreditate, întocmită de Ministerul Educaţiei.

Pentru că au învăţat degeaba, cei 100.000 de studenţi de la “Spiru Haret” ar putea ieşi în stradă

Examenele naţionale se modifică

De anul viitor, examenele naţionale ar putea fi organizate la nivelul fiecărui judeţ. Ministerul ia în calcul varianta ca subiectele bacalaureatului, corectarea lucrărilor şi evaluarea absolvenţilor de liceu să fie făcute de inspectoratele judeţene. Anul şcolar 2009 – 2010 va aduce modificări şi în ceea ce priveşte desfăşurarea tezelor naţionale.

1 comentarii:

Anonim spunea...

Ai fost prost informat in legatura cu tot ce misca in sistemul corupt din romania, vrei sa te informezi si nu stii unde, www.exploziv-news.ro ziarul care spune totul pe bune, vino si discuta cu restul utilizatorilo pe forum
exploziv-news.ro – Citeste stirile care explodeaza in fiecare secunda,stiri,comentarii,difuzate non-stop,reportaje necenzurate,adevaruri ce nu au fost spuse, audio,video,foto,senzational

Trimiteți un comentariu