rss

miercuri, 1 iulie 2009

Colet cu 39 de scorpioni in Polonia

Vameşii polonezi au anunţat miercuri că au descoperit 39 de scorpioni, dintre care 32 în viaţă, într-un colet poştal expediat din Hong Kong pe adresa unui student polonez din Wroclaw.

Animalele, lungi de doi-trei centimetri, erau ambalate într-un mic pachet care trebuia să conţină jucării în valoare totală de 12 euro, potrivit declaraţiei expeditorului, a precizat o purtătoare de cuvânt a vameşilor, Aldona Wegrzynowicz.

'În aparenţă, totul era în regulă. Coletul avea toate documentele solicitate, greutatea sa nu suscita bănuieli. Controlăm de obicei colete suspecte, de exemplu, pe cele a căror valoare declarată nu corespunde conţinutului. De data aceasta, am avut fler', a declarat Wegrzynowicz.

Un veterinar chemat de vameşi a constatat că era vorba de scorpioni 'Mesobuthus martensii', o specie destul de periculoasă. Animalele, dintre care şapte nu au supravieţuit transportului, vor ajunge acum într-o grădină zoologică.

Destinatarul coletului, un student de 24 de ani, a fost interogat deja de poliţie. El a afirmat că este un iubitor de animale exotice care voia scorpioni în colecţia sa. El riscă acum o amendă de 11.300 de euro pentru încălcarea legislaţiei vamale şi pe cea privind protecţia animalelor

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu