rss

marți, 14 iulie 2009

Ecaterina Andronescu vrea sa inchida Universitatea Spiru Haret

Ministerul Educaţiei a exclus Universitatea “Spiru Haret” (USH) de pe lista cu facultăţile acreditate. Totuşi, înscrierile pentru anul şcolar 2009 -2010 sunt în toi. Ministrul Ecaterina Andronescu ameninţă chiar că va închide universitatea.

Reprezentanţii Agenţiei Române de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior (ARACIS) îi avertizează pe cei care vor să îşi depună dosar de admitere la USH, că această instituţie nu are voie să mai facă înscrieri.

Studenţii vor da licenţa la stat

“Noi nu suntem mascaţii să mergem peste ei, să le rupem uşile. Cine se duce acum la o facultate de acolo trebuie să ştie că nu va putea obţine o diplomă recunoscută de Ministerul Educaţiei, decât dacă dă licenţa la stat”, explică Ioan Curtu, preşedintele ARACIS. Pe de altă parte, din cei 56.000 de studenţi care îşi dau licenţa anul acesta, doar 14.000 vor avea o diplomă “în regulă”. Ministrul Ecaterina Andronescu a declarat că, dacă instituţia nu se supune legii, o va desfiinţa.

“Dacă până pe 6 iulie 2010 nu vor intra în legalitate (n.red. dacă nu vor primi experţii ARACIS, care trebuie să dea OK-ul pentru funcţionarea facultăţilor şi acreditarea programelor de învăţământ), ministrul poate propune o lege prin care să ceară desfiinţarea universităţii”, a completat şeful ARACIS.

Marina P., 20 de ani: “Eu m-am înscris ieri, la jurnalism. Nu mă interesează scandalul. Până la urmă o să se găsească o soluţie. Nu se poate să lase pe drumuri atâţia studenţi”.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu