rss

miercuri, 1 iulie 2009

Frumusetea are prioritate

Puştoaica Sorana Cîrstea (19 ani), o prezenţă captivantă pe terenul de tenis (foto: Mediafax)

Frumuseţea contează! Mai ales atunci când vine vorba de rating. Sorana Cîrstea (19 ani, 27 WTA) a fost amestecată într‑un scandal de discriminare de cotidianul britanic Daily Mail, pentru simplul fapt că tânăra româncă arată bine.

Publicaţia cu pricina acuză televiziunea BBC şi pe organizatorii turneului de Grand Slam de la Wimbledon pentru modul în care au selecţionat jucătoarele de tenis care au intrat pe terenul principal. Adică după frumuseţe. A fost şi cazul Soranei Cîrstea, a cărei partidă cu numărul opt mondial, Victoria Azarenka, s-a disputat pe arena centrală. “Aspectul fizic contează! Comitetul de joc de la Wimbledon decide cine şi unde joacă, nu noi. Dar, desigur, este avantajos pentru noi ca fetele frumoase să joace pe Central”, a spus un purtător de cuvânt de la BBC.

Liderul mondial,în categoria «urâte»

Alte jucătoare de la Wimbledon, precum liderul mondial Dinara Safina, a doua favorită Serena Williams sau campioana de la Roland Garros, Svetlana Kuzneţova, au fost băgate în cealaltă oală, a “urâtelor”, evoluând pe terenul secund. “Nu e corect”, s-a plâns Safina. “Nu e vorba numai despre mine, ci şi despre Venus sau despre Serena Williams. Alte jucătoare care nu sunt la fel de bine clasate au jucat pe terenul central. Sunt curioasă după ce criterii s-a făcut acest program”, a remarcat Svetlana Kuzneţova.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu