rss

marți, 6 octombrie 2009

Cei Mai Bogati Romani 2009

Omul de afaceri Dinu Patriciu ocupă, pentru a doua oară consecutiv, locul 1 în Top 500 miliardari din Romania, realizat de revista Forbes. Cel mai bogat roman are, anul acesta, o avere de 2,2 miliarde de euro, cu 10% mai mult decât anul precedent. Locul 2 în acest top este ocupat de Ioan Niculae, cu 1,2 miliarde de euro, iar Ion Țiriac a coborât o treaptă în 2009, fiind clasat pe locul trei, cu o avere de aproximativ 900 de milioane de euro.

Locul 1 - Dinu Patriciu, 2,2 miliarde de euro

Omul de afaceri Dinu Patriciu a devenit cel mai bogat român, după ce, în 2007, a vândut 75% din acţiunile Rompetrol către KazMunaiGaz din Kazahstan, pentru uluitoarea sumă de 2,7 miliarde de dolari. Totodată, în acest an, Patriciu a renunţat şi la procentul de 25%, pentru aproximativ 75 milioane de euro, potrivit Ziarului Financiar. Magnatul ocupă locul 1 în topul miliardarilor din România realizat de revista Forbes. El mai are afaceri în IT, în domeniul imobiliar şi în media.

Locul 2 - Ioan Niculae, 1,2 miliarde de euro

Afaceristul Ioan Niculae a făcut o avere colosală din agricultură. Cea mai mare investiţie a miliardarului este Interagro, care a avut în 2007 o cifră de afaceri de 424 milioane de euro, cu un profit net de 8,6 milioane de euro. Niculae mai are numeroase afaceri în industria chimică şi a făcut un salt imens în 2009, ţinând cont de faptul că în 2008 era pe locul 11, cu o avere de 650 de milioane de euro.

Locul 3 - Ion Țiriac, 900 de milioane de euro

Ion Țiriac a pierdut în acest an un loc în topul miliardarilor. În 2008, ocupa locul 2, cu o avere de un miliard de euro, iar în 2009, Forbes îl clasează pe locul trei, cu “doar” 900 de milioane de euro. Fiind un brand foarte cunoscut la nivel internaţional, cel care a câştigat împreună cu Ilie Năstase turneul de la Roland Garros din 1970 a făcut bani în foarte multe domenii, precum asigurări, imobiliare, sport, auto şi bănci.

Gigi Becali s-a dus rău «la vale»

Patronul clubului de fotbal Steaua, Gigi Becali, a pierdut cel mai mult. Având în vedere că majoritatea afacerilor sale sunt în domeniul imobiliar, care a mers cel mai prost în acest an, averea lui a scăzut cu 525 milioane de euro, ajungând la circa 200 milioane de euro. Dacă în 2008, Forbes îl clasa pe locul 7, latifundiarul din Pipera nu se regăseşte în acest an nici măcar în primii zece.

Latifundiarul s-a învoit de la procurori

Chemat, ieri, la Parchetul General, unde ar fi trebuit să-i fie prezentat materialul de urmărire în dosarul în care e cercetat pentru sechestrarea indivizilor pe care îi bănuia că în ianuarie i-au furat maşina, Gigi Becali nu a venit. Supărat că procurorii vor să-l trimită în judecată, latifundiarul din Pipera a ameninţat că îi va convinge pe colegii săi din Parlamentul European să trimită în România procurori şi judecători străini.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu