rss

sâmbătă, 31 iulie 2010

Cascada de foc si raul in 5 culori. Topul locurilor care-ti taie respiratia

Zone de pe pamant care pur si simplu intrec imaginatia oricui prin frumusetea si misterul lor. Desi la prima vedere par desprinse din filme, ele sunt cat se poate de reale.

Valul dintre Arizona si Utah

Este o formatiune rosie stancoasa de la granita dintre Arizona si Utah, SUA. "Valul"este alcatuit din dune de nisip pietrificate vechi de 190 de milioane de ani. Aici nu se poate ajunge decat pe jos.

Cascada de Foc din parcul Yosemite

Denumita si "Coada Calului", cascada este una dintre cele mai spectaculoase din lume, chiar daca “show-ul” oferit tine doar cateva saptamani pe an, in luna februarie, atunci cand cascada arata ca un foc in apus de soare.

Raul in cinci culori

Cunoscut drept "Raul celor 5 culori" sau "Raul Curcubeu" din Columbia, Cano Cristales este unul din cele mai uluitoare rauri din lume. Pentru cea mai mare parte a anului, raul Cano Cristales din Columbia, este doar unul ca toate celelalte. Dar pentru o scurta perioada de timp, devine scena unui festival de culori naturale. Algele ce cresc pe platoul de roci de sub rau sunt in spatele acestui incredibil fenomen natural. Debitul de apa al raului regleaza cantitatea de lumina solara care ajunge la alege, iar in timpul sezonului ploios, impiedica razele sa ajunga pe fund. In sezonul uscat, apa este prea scazuta pentru a intretine viata. Dar intre aceste doua sezoane, conditiile sunt optime pentru ca nuantele vii ale raului sa isi faca aparitia.

Insula Socotra

Insula Socotra iti provoaca uimirea gratie unui peisaj care pare desprins din alta planeta: plante si animale neobisnuite. Aici se gasesc 700 de specii foarte rare de flori si animale, care nu se gasesc in alta parte pe Pamant. Gradul ridicat de biodiversitate a facut sa aceasta insula sa fie supranumita "Insula Galapagos a Oceanului Indian".

Vaile seci ale Antarcticii
Vaile formeaza cea mai intinsa zona fara gheata a Antarcticii. Regiune este situata intre Victoria land si McMurdo Sound si are o suprafata de aproape 5.000 de kilometri patrati. Uneori, la suprafata solului se formeaza mini-lacuri care ingheata la suprafata, si asta cu toate ca sunt alcatuite din apa sarata.

Lacul din lave

Vulcanul Erta Ale este situat in regiunea Afar, din nordul estul Ethiopia si este cel mai activ din aceasta tara. Are a inaltime de 613 metri, si are un lac de lave, unul din cele patru care exista in lume. Traducerea numelui inseamna "muntele care fumeaza".

Maras, orasul minelor de sare

Este situat in Peru, mai precis descoperit in ceea ce se spune a fiValea Sacra a Incasilor. Sarea a fost obtinuta in Maras prin evaporarea apei sarate, furnizate de un flux din subteran situat in apropiere, la soare. In mine exista mii de bazine cu sare, tutsitii fiind atrasi ca un magnet de orasul cu pricina.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu