rss

sâmbătă, 24 iulie 2010

Cel mai mare baraj din lume sta sa explodeze

Barajul Celor Trei Guri din China, cel mai mare din lume, le dă fiori autorităţilor din statul asiatic. Din cauza ploilor din ultimele săptămâni, debitul aproape că a atins limita maximă şi barajul e la un pas să cedeze.


După 13 ani de construcţie, China a reuşit să se doteze cu cel mai mare ansamblu hidrţlectric din lume: Barajul Celor Trei Guri. Dimensiunile sunt impresionante şi concurează cu Marele Zid Chinezesc. Construcţia amplasată pe Fluviul Albastru are 185 de metri înălţime, 2.109 m lungime şi reţine 39 miliarde de metri cubi de apă.

Ploile din ultimele săptămâni au pus la grea încercare barajul, care s-a confruntat cu debite de 70.000 de metri cubi pe secundă. Dacă barajul ar ceda, susţin specialiştii citaţi de Bild, cantitatea uriaşă de apă care s-ar elibera ar duce la schimbarea axei Pământului (linia imaginară în jurul căreia Pă

mântul se învârteşte). Aceasta ar avea ca efect modificarea duratei zilelor pe Terra, dar şi o răcire bruscă a climei şi o “invazie” de furtuni arctice.


1 comentarii:

Anonim spunea...

nu cred asa ceva
auzi!schimbarea axei...

Trimiteți un comentariu