rss

miercuri, 28 iulie 2010

Este satisfacator sexul fara orgasm ?

Orgasmul are un rol important, iar lipsa lui afectează relaţia de cuplu pe termen lung, susţin specialiştii. Indiferent că-i vezi sau nu farmecul, sexul fără orgasm... are consecinţe despre care îţi vorbesc doi psihologi intervievaţi. Tot ei te învaţă ce poţi face pentru a avea orgasm cu iubitul, iar sfaturile lor te vor convinge că cel mai erogen organ este creierul!


„Decât să îţi spui că şi sexul fără orgasm este satisfăcător, mai bine te întrebi de ce nu poţi avea orgasm”, precizează psihologul Sorina Vrană. Potrivit specialistului, te privezi de un sex mult satisfăcător aşa. Psihologul Sorina Vrană consideră că este importantă egalitatea în dormitor, iar o gândire de genul „dacă eu nu pot să am orgasm, măcar el să fie fericit” te ajunge din urmă mai devreme sau mai târziu.

Satisfacţia adusă de sexul fără orgasm păleşte în timp!


Lipsa orgasmului are efecte negative pe termen lung! Multe femei nu au orgasm pentru că pun plăcerea partenerului pe primul loc. De mici suntem învăţate să punem nevoile celorlalţi mai presus de ale noastre. Un astfel de altruism se naşte frustrări. „Din poziţia de victimă, care se sacrifică, femeia devine persecutor când îi reproşează partenerului că doar el se simte bine”, precizează psihologul Sorina Vrană.

Femeile care s-au convins însă că le este suficientă contopirea emoţională din timpul sexului, în mod paradoxal, pot suferi anumite blocaje emoţionale. Dacă nu le identifică, se creează tensiuni în cuplu, ale căror cauze aparent nu pot fi indentificate. Poţi avea impresia că nu îl mai suporţi pe iubitul tău, te simţi irascibilă şi cel mai mic lucru te scoate din sărite. De aici şi binecunoscuta vorbă din popor...

Orgasmul este ca o răsplată, în viziunea psihologului Jeni Chiriac. „El reprezintă o finalitate, şi fizică şi psihologică, iar lipsa lui aduce pe termen lung stări depresive sau chiar destrămarea relaţiei”, pe lângă fluctuaţiile de dispoziţie amintite.

Chiriac admite că sexul fără orgasm poate fi satisfăcător, dar doar pe termen scurt. „Corpul eliberează endorfine şi în timpul sexului, nu doar în timpul orgasmului, aşa că simţim o împlinire sufletească şi afectivă.” Această stare trebuie însă dezvoltată şi în plan fizic, prin prezenţa orgasmului. Altfel, pe termen lung, acea satisfacţie mentală păleşte, iar sexul, lipsit şi de plăcerea fizică, tinde să devină o corvoadă. De aceea, există atâtea căsnicii în care partidele de sex se răresc drastic.

Aşadar, oricât de satisfăcător ţi se pare acum sexul fără orgasm, trebuie să te gândeşti că te privezi de ceva mai bun, iar pe termen lung această satisfacţie mentală nu îţi mai mai fi suficientă, după cum explică psihologii.

Ia atitudine, dacă vrei să prinzi orgasmul de picior!


Dacă efectele negative pot duce inclusiv la destrămarea relaţiei, este important să previi! Biologic vorbind, oricine poate avea orgasm. După ce ai exclus disfuncţiile sexuale de orice fel, e timpul să porneşti o luptă psihologică pentru a face sex... încununat cu orgasm.

Psihologul Sorina Vrană consideră că femeilor le-ar fi mai uşor să atingă orgasmul dacă ar fi mai interesate de propria plăcere şi ar lăsa deoparte acel
altruism amintit mai sus. La fel, psihologul Jeni Chiriac atrage atenţia că orgasmul tău este în primul rând responsabilitatea ta, nu a partenerului. Aşa că trebuie să adopţi o atitudine activă în pat, dar nu în sensul de dinamism sau de manifestări exagerate în pat.

„Femeia trebuie să se concentreze pe firul senzaţiilor de plăcere din zona genitală, nu doar pe cele mentale, de contopire sufletească”, explică psihologul.

Dincolo de tehnicile iubitului tău, în primul rând trebuie să te relaxezi şi să îţi laşi corpul, nu mintea, să simtă. Învaţă să fii instinctuală şi receptivă în pat din punct de vedere fizic. Singura activitate recomandată de specialişti este să iei iniţiativa: atinge-te singură şi spune-i iubitului tău ce vrei, mai ales că bărbaţii adoră să primească indicaţii!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu