rss

miercuri, 28 iulie 2010

Grav Accident Aviatic In Islamabad

Un avion al companiei Airblue, cu 146 de pasageri la bord şi 6 membri ai echipajului, ce venea de la Karachi, s-a prăbuşit în apropierea capitalei pakistaneze, Islamabad, care era destinaţia finală a aeronavei.

Un fum gros este observabil de pe un deal din apropierea oraşului, unde avionul s-a prăbuşit. Prima ipoteză a producerii accidentului este vremea, condiţiile de vizibilitate fiind foarte slabe.

Martorii spun că au văzut aeronava zburând foarte jos, iar la un moment dat a început să se balanseze şi s-a prăbuşit într-o zonă deluroasă împădurită. Doar câteva minute mai avea aparatul Airbus A321 până să înceapă aterizarea, dar la ora 04:43 GMT a pierdut legătura cu turnul de control.

Ora: 13:00 După şase ore de căutări, salvatorii au scos dintre resturile avionului 45 de cadavre, dar şi 8 norocoşi supravieţuitori.

Ora 13:40: Informaţii contradictorii continuă să vină pe agenţiile de presă internaţionale. Cele mai optimiste informaţii anunţau, la scurt timp după intervenţia echipelor de salvare, că sunt cel puţin 45 de supravieţuitori. La această oră CNN spune că au fost descoperiţi opt oameni în viaţă, în timp ce Reuters citează un oficial pakistanez care spune că sunt şanse mici să fie găsit vreun supravieţuitor. Şi BBC are informaţii confuze: ministrul de interne al Pakistanului declara că cinci supravieţuitori au fost transportaţi la spital, în timp ce şeful poliţiei locale a afirmat că sunt şanse mici să fie găsiţi oameni în viaţă.

Ora 13:55: BBC anunţă că au fost recuperate 90 de cadavre.

Ora 15:20: "Găsim foarte puţine cadravre întregi. Practic adunăm bucăţi din oameni şi le punem în saci", este declaraţia morbidă a şefului Poliţiei, Bin Yameen.

Ora 16:40: "Este o tragedie imensă şi am pot confirmat cu durere foarte mare că nu există supravieţuitori", a declarat Imtiaz Elahi, şeful Autorităţii de Dezvoltare de Capital, care se ocupă de cazurile de urgenţă.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu