rss

vineri, 6 august 2010

Efectele Exploziilor Solare

Pământul e lovit în ultimele zile de valuri de radiaţii produse de explozii solare. Primele efecte au fost apariţia unor aurore boreale în nordul SUA, în Canada şi chiar în Europa

După primele doAurora boreală formată miercuri noapte deasupra oraşului Stockholm din Suediauă valuri care au lovit marţi şi miercuri Pământul, teama ca “tsunamiul solar” să afecteze sateliţii şi reţelele de electricitate nu s-a materializat. Dar activitatea Soarelui e din ce în ce mai intensă. Conform fotografiilor realizate de sateliţi, în ultimele două zile au avut loc noi explozii solare, iar cercetătorii spun că Soarele se îndreaptă acum spre un maximum al activităţii sale. Ceea ce înseamnă că Pământul se va confrunta şi în următoarea perioadă cu furtuni solare.

Două zile de caniculă Românii nu scapă de caniculă nici în zilele următoare. Azi şi mâine, maximele vor trece de 30 de grade în aproape toată ţara. Norii şi ploile vor fi puţine, doar la munte şi în partea de sud-vest a ţării, în partea a doua a zilei.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu