rss

joi, 17 martie 2011

Japonia - 17 Martie 2011

UPDATE 22.20 Autorităţile japoneze au reuşit să conecteze reactorul al doilea de la centrala Fukushima la o sursă externă de electricitate.

UPDATE 22.00 Barack Obama a mai spus că Statele Unite stau la dispoziţia Japoniei. De asemenea, a precizat că SUA ”are responsabilitatea să înveţe din dezastrul nuclear din Ţara Soarelui Răsare”.

UPDATE 21.43 Preşedintele Barack Obama a declarat, în faţa Casei Albe, că nu se aşteaptă ca radiaţiile periculoase să ajungă în teritoriile americane din Pacific. Guvernul nu recomandă ca americanii să ia vreo măsură de precauţie în afară de a se informa.

UPDATE 21.36 Eforturile de răcire a unuia dintre reactoarele de la Fukushima au avut ’un oarecare efect’, spun niponii. Elicopterele militare japoneze au aruncat cu apă pe carcasa reactorului 3 în încercarea de a-l răci, pentru a se evita explozia lui.

UPDATE 20.49 Preşedintele american Barack Obama a făcut o vizită ambasadei Japoniei de la Washington, unde a semnat o carte de condoleanţe. De asemenea, le-a spus reporterilor prezenţi că Statele Unite vor fi alături de Japonia în momentele grele.

UPDATE 20.20 Gregory Jaczko, directorul Comisiei Nucleared din SUA, spune că radiaţiile ce ar putea ajunge în Statele Unite nu au niveluri ridicate. Oficialii japonezi îi sfătuiesc pe oamenii care locuiesc pe o rază de 20 de kilometri de la centrala nucleară de la Fukushima să evacueze zona.

UPDATE 18.45 Barack Obama, preşedintele Americii, este aşteptat să facă o declaraţie referitoare la situaţia din Japonia.

UPDATE ora 18.15 China şi Coreea vor trimite rezerve impresionante de benzină şi motorină, în încercarea de a ajuta economia Japoniei care se confruntă cu probleme de alimentare cu combustibili.

UPDATE ora 18.00 Purtătorul de cuvânt al Pentagonului a anunţat că armata americană va trimite în Japonia un grup de nouă persoane specializate în ameninţări nucleare. De asemenea, este pregătit un ajutor umanitar în valoare de 35 de milioane de dolari

UPDATE ora 17.30 Zboruri umanitare sunt pregătite pentru a evacua familiile militarilor din zona Honshu

UPDATE ora 17.00 Actriţa Sandra Bullock a donat 1 milion de dolari către Crucea Roşie americană. Este cea mai mare sumă de bani donată de o persoană particulară, deşi fonduri importante au mai fost trimise către arhipelagul nipon însă donatorii au preferat să rămână anonimi.

UPDATE ora 16.30 Conducerea spitalului Iwaki Kyoritsu, aflat la numai 45 de kilometri de centrala Fukushima Daiichi, a anunţat că rezervele de mâncare pentru cei 300 de pacienţi mai ajung doar pentru cinci zile, iar cele de medicamente doar pentru trei zile.

UPDATE ora 15:50 Niveluri mari de radiații au fost înregistrate la 30 de kilometri de centrala nucleară de la Fukushima, potrivit CNN. Expunerea la un asemenea grad ridicat de radiații timp de șase ore ar fi echivalentul cantității de radiații cu care un om intră în contact într-un an întreg, în mod normal.

UPDATE ora 14:37 Agenția Reuters a anunțat că un fum alb poate fi văzut deasupra reactorului numărul 2 al centralei de la Fukushima.

UPDATE ora 14:15 Autoritățile din Japonia au anunțat că vor reîncepe, vineri, stropirea cu apă a reactorului numărul 3.

UPDATE ora 13:57 Oficialitățile japoneze au sistat construcția centralei nucleare de la Oma, ca urmare a evenimentelor petrecute la Fukushima, după seismul de 8,9 grade

UPDATE ora 12.40 Autorităţile japoneze au oprit operaţiunile de stropire cu apă de mare a reactorului numărul trei din cauza radiaţiilor extrem de ridicate

UPDATE ora 11.25 Autorităţile americane au emis o alertă deoarece frontul de aer din Japonia se îndreaptă spre SUA

UPDATE ora 10.30 Autorităţile japoneze au declarat că situaţia reactoarelor 1, 5 şi 6 este stabilă

UPDATE ora 10.05 10.000 de oameni au fost supuşi testelor de iradiere, potrivit Realitatea tv

UPDATE ora 9.55 Numărul morţilor din Japonia ar putea să ajungă la 25.000 anunţă Daily Mail

UPDATE ora 9.45 Experţii UE îi sfătuiesc pe toţi cetăţenii Uniunii Europene să părăsească Japonia, deoarece situaţia de la Fukushima nu poate fi ţinută sub control

UPDATE ora 9.18 Autorităţile americane le-au cerut cetăţenilor SUA să părăseasca Japonia. Membrii Ambasadei au primit şi ei dreptul să plece din ţara afectată de cutremur. Şi britanicii le oferă cetăţenilor lor avioane cu care să părăsească Japonia, cu destinaţia Hong Kong, anunţă BBC News

UPDATE ora 08.22 Cel mai recent bilanț făcut public de poliția locală arată că 5.100 de persoane au murit în urma cutremurului și a tsunamiului în Japonia, iar alte 8.600 sunt date dispărute.

UPDATE ora 07.15 Nivelul radiaţiilor a rămas la fel în zona Fukushima, anunţă Kyoto.

Un nou cutremur a avut loc în această dimineaţă în Pacificul de Sud, în apropierea insulei Vanuatu. Seismul cu magnitudinea de 6.3 potrivit Kyodo sau 6,5 grade de scara Richter, potrivit altor agenţii de presă, nu a produc pagube materiale.

În continuare sunt probleme la reactoarele centralei de la Fukushima, autorităţiel anunţnd un grad ridicat de radiaţii.

1 comentarii:

energielibera-freeenergy spunea...

2011 US NAVY ATTACKED JAPAN
AMERICA ataca din nou JAPONIA
B`nai B`rith asasinii fiintei umane
Tsunami DAMAGES OF AMERICA
TSUNAMI PROVOCATE DE AMERICA
Operation Castle - 1954
Operaţiunea Castle - 1954
Operation wigwam 1955- Underwater Explosion
Operaţiunea Wigwam 1955 - Explozie Subacvatica
Operation Redwing - 1956
Operaţiunea Redwing - 1956

http://www.youtube.com/watch?v=PJlBUsY0o6U

http://www.youtube.com/watch?v=DjlchP52aFs

Now must come the IMF to help them out of the disaster caused by the U.S. NAVY

Trimiteți un comentariu