rss

sâmbătă, 30 aprilie 2011

Din bastard print...

Azi tocmai cand credeam ca in Romania s-a furat tot ce era de furat si s-a retrocedat tot ce era de retrocedat, o sentinta a Tribunalului Teleorman (!) l-a “recunoscut” pe Paul “de Romania” ca print de Hohenzollern. Carol “Lambrino” Mircea de Hohenzollern, tatal lui Paul, a fost recunoscut oficial ca primul fiu legitim al Regelui Carol al II-lea si frate vitreg al Regelui Mihai, de catre Tribunalul Teleorman, dupa 18 ani de procese cu Casa Regala a Romaniei. Prin urmare si Paul a devenit print. Sentinta din 1919, data de Curtea Suprema a Romaniei dictase contrariul. Dar ce conteaza asta pentru un tribunal din Teleorman!

Dupa ce Statul roman a retrocedat Castelul Peles lui Mihai Hohenzollern, impreuna cu domeniile aferente, lacomia asa-zisei familii regale nu pare sa aiba limite. Mai nou, suntem asediati de aceste personaje obscure, a caror singura calitate este faptul ca sunt rude cu regele degenerat Carol al II-lea, raspunzator de o dictatura regala sangeroasa si de o serie de bastarzi conceputi cu femeile care i-au fost amante. Åži ca dovada ca genele se transmit, Carol al II-lea a abdicat in 1940 sub presiunea generalului Antonescu si a fugit in Portugalia luand cu el opere de arta pe care apoi le-a vandut devenind putred de bogat. Iar acum bastarzii sai, crezete genetice ce umbla fleandura prin Europa, in frunte cu Mihai I al Romaniei, se intorc sa mai “revendice” ce a mai ramas.

Falsa problema a “familiei regale” in Romania secolului XXI este la fel de penibila si expirata ca si problema conservarii dropiilor. Care familie regala? Cu ce drept se intituleaza acesti oameni regi, printi si printese? Ai cui regi sunt, din moment ce Romania nu este regat? Probabil ai petrecerilor de salon unde participa toate ramasitele genetice ale marilor familii regale din Europa secolelor trecute. Ce legitimitate are Mihai, care se autointituleaza “Rege al Romaniei”, dupa ce a salutat bucuros intrarea tancurilor Armatei Rosii in Romania in 1944, ca apoi sa plece in Elvetia pentru a simula o disidenta elitista. Un agent al lui Stalin care, dupa 1997, se va intoarce in Romania cu scopul nobil de a-si trece in proprietate domeniile casei regale.

Desigur, ni se arunca in fata de catre presa inconstienta si slugarnica lobby-ul facut de “rege” in demnul sau exil. Ce lobby? Lobby facut altor regi si printi rupti de lumea reala si “rupti in nadragi”? Discursurile sale gangave servite romanilor ametiti de titlurile regale sunt doar niste baliverne menite sa ne convinga ca, vezi Doamne, familia regala din Romania a suferit dupa urma comunistilor la fel ca plebea si ca merita respectul si recunoasterea noastra. Ar fi suferit, poate, daca ar fi avut soarta Romanovilor, dar rusii au lasat Hohenzollern-ii sa plece fumusel din tara, dupa ce l-au predat pe tava pe maresalul Antonescu.

Acest nou print, Paul Lambrino, a mirosit ca ar mai fi ceva de sterpelit de la statul roman si a obtinut o decizie legala in acest sens. Ma intreb, cum poate un tribunal in 2008 sa dea un asemenea verdict? Vom asista la legalizarea caselor “regale” tiganesti, cu bulibase si imparati? Principele Radu Duda cere sa fie numit, dupa moartea lui Mihai I “Alteta Sa Regala Principele Consort al Romaniei”. Chiar nu bufneste nimeni in ras?

Un personaj similar, probabil cu aceeasi stabilitate mentala, electricianul Cornel Cernoschi, se pretinde urmasul lui Åžtefan cel Mare si cere sa ii fie retrocedata intreaga Moldova. Åži de ce nu? Este nevoie doar de o sentinta data de un tribunal din Mehedinti, sa zicem, si este deajuns ca presa sa il numeasca “Maria Ta” si statul roman sa se apuce sa ii revendice Codrii Cosminului si manastirile din Bucovina. Sursa: George Bara – NapocaNews.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu